Υλικά:
4 ασπράδια αυγού
175 γρμ. ζάχαρη
50 γρμ. νερό
1 βανίλια (προαιρετικά αν την χρησιμοποιήσουμε σκέτη και όχι σε γλυκό)
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και την τοποθετούμε
στη φωτιά. Αφήνουμε να βράσει στους 124-125ο C. Παράλληλα χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια
και αδειάζουμε μέσα σ' αυτά το σιρόπι καυτό και την βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να κρυώσει και να γίνει μία σφιχτή μαρέγκα.
4 ασπράδια αυγού
175 γρμ. ζάχαρη
50 γρμ. νερό
1 βανίλια (προαιρετικά αν την χρησιμοποιήσουμε σκέτη και όχι σε γλυκό)
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και την τοποθετούμε
στη φωτιά. Αφήνουμε να βράσει στους 124-125ο C. Παράλληλα χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια
και αδειάζουμε μέσα σ' αυτά το σιρόπι καυτό και την βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να κρυώσει και να γίνει μία σφιχτή μαρέγκα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.