Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Ιταλική μαρέγκα

Υλικά:
4 ασπράδια αυγού
175 γρμ. ζάχαρη
50 γρμ. νερό
1 βανίλια (προαιρετικά αν την χρησιμοποιήσουμε σκέτη και όχι σε γλυκό)

Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και την τοποθετούμε
στη φωτιά. Αφήνουμε να βράσει στους 124-125ο C. Παράλληλα χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια
και αδειάζουμε μέσα σ' αυτά το σιρόπι καυτό και την βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να κρυώσει και να γίνει μία σφιχτή μαρέγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF