Συστατικά:
500 gr μπισκότα digestive
200 gr βούτυρο (τύπου Βιτάμ)
200 gr ζάχαρη άχνη
400 gr τυρί κρέμα (τύπου philadelphia)
600 gr κρέμα γάλακτος (πλήρης)
4 φύλλα ζελατίνης
2 μαρμελάδες st. dalfour (φρούτα του δάσους)
2 σφηνάκια couantreau
ζάχαρη
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο. Αλέθουμε τα μπισκότα στο multi
Ρίχνουμε το couanteau το βούτυρο και τα μπισκότα σε ένα μπολ.
Τα ανακατεύουμε και τα στρώνουμε στην βάση της φόρμας του cheesecace. (Για φόρμα με τσέρκι 26 cm περίπου) Βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει κι έπειτα σε ένα φλιτζάνι του καφέ ζεστό νερό να διαλυθεί. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το τυρί philadelphia και σταδιακά τη μισή κρέμα γάλακτος, την λιωμένη ζελατίνη κι έπειτα την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Τοποθετούμε το μείγμα αυτό πάνω από τα μπισκότα και μετά στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ίση ποσότητα ζάχαρη, και ίση ποσότητα νερό (η ποσότητα συνολικά είναι το μισό βαζάκι μαρμελάδας, ζάχαρη και νερό) αδειάζουμε και τις μαρμελάδες στο σκεύος σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δέσουν όλα μαζί.
Όταν κρυώσει (και μόνο τότε) το απλώνουμε στο cheesecace και μετά ξανά στο ψυγείο. Το κόβουμε την επόμενη μέρα.
500 gr μπισκότα digestive
200 gr βούτυρο (τύπου Βιτάμ)
200 gr ζάχαρη άχνη
400 gr τυρί κρέμα (τύπου philadelphia)
600 gr κρέμα γάλακτος (πλήρης)
4 φύλλα ζελατίνης
2 μαρμελάδες st. dalfour (φρούτα του δάσους)
2 σφηνάκια couantreau
ζάχαρη
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο. Αλέθουμε τα μπισκότα στο multi
Ρίχνουμε το couanteau το βούτυρο και τα μπισκότα σε ένα μπολ.
Τα ανακατεύουμε και τα στρώνουμε στην βάση της φόρμας του cheesecace. (Για φόρμα με τσέρκι 26 cm περίπου) Βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει κι έπειτα σε ένα φλιτζάνι του καφέ ζεστό νερό να διαλυθεί. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το τυρί philadelphia και σταδιακά τη μισή κρέμα γάλακτος, την λιωμένη ζελατίνη κι έπειτα την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Τοποθετούμε το μείγμα αυτό πάνω από τα μπισκότα και μετά στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ίση ποσότητα ζάχαρη, και ίση ποσότητα νερό (η ποσότητα συνολικά είναι το μισό βαζάκι μαρμελάδας, ζάχαρη και νερό) αδειάζουμε και τις μαρμελάδες στο σκεύος σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δέσουν όλα μαζί.
Όταν κρυώσει (και μόνο τότε) το απλώνουμε στο cheesecace και μετά ξανά στο ψυγείο. Το κόβουμε την επόμενη μέρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.