Υλικά:
120 γρμ. ζάχαρη καστανή
70 γρμ. βούτυρο
40 γρμ. golden syrup
1 κ. σ. κρέμα γάλακτος
300 γρμ. ανάμεικτοι ξηροί καρποί ψημένοι (φουντούκια, καρύδια, φιστίκια Αιγίνης, μακαντάμια, κάσιους)
Βάση:
225 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρμ. ζάχαρη καστανή
100 γρμ. βούτυρο λιωμένο
50 γρμ. σοκολάτα υγείας λιωμένη
Εκτέλεση:
Για τη βάση:
Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μπολ και προσθέτετε τη ζάχαρη. Αδιάζετε μέσα το βούτυρο και τη σοκολάτα. Ανακατεύετε καλά και αδιάζετε σε ταψί. Πιέζετε να στρώση παντού στο ταψί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρά.
Για τη γέμιση:
Βάζετε τη ζάχαρη, το βούτυρο, και το golden syrup σε κατσαρόλα και ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη χωρίς να αφήσετε το μείγμα να βράσει. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε μέσα τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύετε ώσπου να σκεπαστούν καλά με τη σάλτσα. Αδιάζετε το μείγμα των ξηρών καρπών στη βάση και απλώνετε ομοιόμορφα. Ψήνετε για 10 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει, το κόβετε σε μακρόστενα κομμάτια και σερβίρετε.
120 γρμ. ζάχαρη καστανή
70 γρμ. βούτυρο
40 γρμ. golden syrup
1 κ. σ. κρέμα γάλακτος
300 γρμ. ανάμεικτοι ξηροί καρποί ψημένοι (φουντούκια, καρύδια, φιστίκια Αιγίνης, μακαντάμια, κάσιους)
Βάση:
225 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρμ. ζάχαρη καστανή
100 γρμ. βούτυρο λιωμένο
50 γρμ. σοκολάτα υγείας λιωμένη
Εκτέλεση:
Για τη βάση:
Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μπολ και προσθέτετε τη ζάχαρη. Αδιάζετε μέσα το βούτυρο και τη σοκολάτα. Ανακατεύετε καλά και αδιάζετε σε ταψί. Πιέζετε να στρώση παντού στο ταψί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρά.
Για τη γέμιση:
Βάζετε τη ζάχαρη, το βούτυρο, και το golden syrup σε κατσαρόλα και ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη χωρίς να αφήσετε το μείγμα να βράσει. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε μέσα τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύετε ώσπου να σκεπαστούν καλά με τη σάλτσα. Αδιάζετε το μείγμα των ξηρών καρπών στη βάση και απλώνετε ομοιόμορφα. Ψήνετε για 10 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει, το κόβετε σε μακρόστενα κομμάτια και σερβίρετε.
Το golden syrup διατίθεται σε πολλές συσκευασίες και μάρκες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.