Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Chocolate blackout cake (Κέικ σοκολάτας blackout)

Μια γλυκιά σοκολατένια καταστροφή... Chocolate blackout cake. Για τους δύσκολους και απαιτητικούς λάτρεις της σοκολάτας. Η συνταγή είναι μεταφρασμένη από εμένα, αποκλειστικά για το SintagesPanos
Υλικά:

Για την κρέμα σοκολάτα:
400 γρμ. γάλα πλήρες
220 γρμ. κρέμα γάλακτος
250 γρμ. ζάχαρη
50 γρμ. κορν φλάουρ
200 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένο
1 βανίλια
½ κουτ. γλ. αλάτι

Για το κέικ:
170 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρμ. βουτυρόγαλα
200 γρμ. ζάχαρη καστανή
200 γρμ. ζάχαρη κρυσταλική
75 γρμ. σκόνη κακάο
1 δυνατό καφέ espresso
2 αυγά
1 βανίλια
2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
½ κουτ γλ. σόδα
Κρέμα σοκολάτας:
Αναμιγνύουμε ζάχαρη, κορν φλάουρ, αλάτι, κρέμα γάλακτος, και το γάλα σε μια κατσαρόλα, και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε τη σοκολάτα, και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, και να πήξει η κρέμα, περίπου 3 - 4 λεπτά.
Προσθέτουμε τη βανίλια και αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ. Καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτει επάνω στην κρέμα, και την αφήνουμε να κρυώσει.
Κατόπιν την τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
Κέικ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στου 165° - 170° C. βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά δυο τσέρκια, ή φόρμες 20 εκ.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, και το αλάτι.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, και προσθέτουμε το κακάο, και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, και το αφαιρούμε τη φωτιά.
Χτυπάμε απαλά το βουτυρόγαλα, τον καφέ, και τις δύο ζάχαρες, μέχρι να λιώσουν. Προσθέτουμε τα αυγά με την βανίλια, και ρίχνουμε σιγά-σιγά το μίγμα αλευριού ανακατεύοντας σε μέτρια ταχύτητα. Τέλος προσθέτουμε το μίγμα κακάο, και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν.
Διαμοιράζομαι το μίγμα στις δυο φόρμες, και ψήνουμε για 30-35 λεπτά περίπου.
Αφαιρούμε από το φούρνο, και τα αφήνουμε να κρυώσουν 15-20 λεπτά. Τα ξεφορμάρουμε, και τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Κόβουμε το κάθε κέικ σε δυο ομοιόμορφες οριζόντιες φέτες, και τρίβουμε σε ψίχουλα την μια φέτα.

Ολοκλήρωση:
Τοποθετούμε σε δίσκο ή πιατέλα τη μια φέτα κέικ. Απλώνουμε επάνω το 1/3 της κρέμας, τοποθετούμε την δεύτερη φέτα κέικ, απλώνουμε το άλλο 1/3 κρέμας, και τοποθετούμε το την τρίτη φέτα κέικ.
Καλύπτουμε με μια σπάτουλα, όλο το γλυκό με την υπόλοιπη κρέμα, επάνω και στα πλαϊνά.
Τέλος πασπαλίζουμε, και καλύπτουμε όλο το γλυκό με το τριμμένο κέικ, και πιέζουμε ελαφρά με την παλάμη μας, ώστε να κολλήσει επάνω στην κρέμα.
Διατηρείται εκτός ψυγείου σε δροσερό μέρος για 2 μέρες, ή το σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη να μην ξεραθεί το κέικ, και το βάζουμε στο ψυγείο, σε μέτρια ψύξη.

Tips:
Η συνταγή είναι σχετικά για μικρό μέγεθος φόρμα. Αν το θέλετε σε μεγαλύτερο τσέρκι, 24 εκ. αυξήστε την ποσότητα των υλικών, κατά το 1/3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF