Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Κέικ γεμιστό με σοκολάτα, παστάκια

Ένα φανταστικό και αρκετά εμφανίσιμο γλυκάκι, που έπεσα πάνω του εντελώς τυχαία, σερφάροντας στο διαδίκτυο. Θα το λατρέψουν τα παιδιά, και είναι ιδανικό για παιδικά πάρτι. Πραγματική ονομασία, prajitura fantezie, (φανταχτερό κέικ), μια Ρουμάνικη συνταγή κέικ, όπου υπάρχουν πολλές παραλλαγές σε αυτή την συνταγή. Το κέικ είναι κομμένο σε παστάκια, γεμιστό με κρέμα σοκολάτας, και επικάλυψη σοκολάτας. Η συνταγή είναι μεταφρασμένη από εμένα, αποκλειστικά για το SintagesPanos. 
Υλικά:

Για τη ζύμη κέικ:
5 αυγά, χωριστά ασπράδια-κρόκοι
30 γρμ. κρύο νερό
120 γρμ. ζάχαρη
150 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι.

Για την κρέμα:
300 γρμ. βούτυρο, σε κυβάκια και θερμοκρασία δωματίου
150 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα, τεμαχισμένη
150 γρμ. ζάχαρη
1 κουτ. σ. ρούμι, ή κάποιο λικέρ

Για το σιρόπι:
100 γρμ. μέλι
150 γρμ. νερό, χλιαρό
1/2 βανίλια

Για την επικάλυψη:
μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
λευκή σοκολάτα, λιωμένη
Εκτέλεση συνταγής:

Ζύμη κέικ:
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη, και το κρύο νερό, να αφρατέψουν.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους με το αλάτι, να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο τους κρόκους στα ασπράδια, και αναμιγνύουμε σε μέτρια ταχύτητα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, και το προσθέτουμε λίγο-λίγο στο μίγμα αυγού, ανακατεύοντας σε μέτρια ταχύτητα να ενσωματωθούν καλά.
Αδειάζουμε το μίγμα σε μια καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 20x20 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C. βαθμούς, για 30 λεπτά περίπου, ελέγχοντας αν έχει ψηθεί, καρφώνοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Θα πρέπει να βγει στεγνή.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά, και το ξεφορμάρουμε.
Κόβουμε το κέικ οριζόντια σε δύο φύλλα.

Κρέμα:
Σε ένα μεταλλικό μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, 100 γρμ. από το βούτυρο, και την τεμαχισμένη σοκολάτα.
Τοποθετούμε το μπολ σε μπεν μαρί, και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, και η σοκολάτα, και να έχουμε ένα κρεμώδες μίγμα.
Αφαιρούμε από την μπεν μαρί, και τοποθετούμε σε δροσερό μέρος να κρυώσει.
Αφού κρυώσει, ομογενοποιούμε με ένα σύρμα με το υπόλοιπο βούτυρο, ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές, κρεμώδες, και αφράτο μίγμα. Προσθέτουμε και το ρούμι.

Σιρόπι:
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το μέλι, τη βανίλια, και το νερό.
Ανακατεύουμε έως ότου το μέλι διαλυθεί πλήρως.

Συναρμολόγηση: 
Βάζουμε σε ένα δίσκο, ή λαμαρίνα, το ένα φύλλο κέικ, και το σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι.
Απλώνουμε επάνω την κρέμα με μια σπάτουλα, σε ίσια επιφάνεια.
Τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο κέικ, και το σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει.
Κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια 5x5 εκ.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα, και με ένα κουτάλι ρίχνουμε 2-3 κουταλιές πάνω σε κάθε κομμάτι κέικ, και το απλώνουμε με μια μικρή παλέτα, ή με μαχαίρι, ώστε να το καλύψει και να τρέξει το περίσσευμα στα πλαϊνά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει η σοκολάτα.
Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα, και με μια σύριγγα, τραβάμε λεπτές ευθείες γραμμές.
Διακοσμούμε με μια ροζέτα από Frosting σοκολάτας, και με φύλλα λευκής σοκολάτας που φτιάχνουμε με την φαντασία μας πάνω σε λαδόκολλα, με την βοήθεια της σύριγγας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF