Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Τούρτα τούνελ

 Μια καταπληκτική συνταγή για τούρτα, σε σχήμα τούνελ. Πρωτότυπη τούρτα με υπέροχη κρέμα σοκολάτας για πυρήνα, με δύο επιπλέον διαφορετικές κρέμες, και δυο διαφορετικά μπισκότα. Μπορείτε να την διαμορφώσετε στα δικά σας γούστα. Η συνταγή είναι μεταφρασμένη από εμένα, αποκλειστικά για το SintagesPanos. Ακολουθεί και video, ώστε να μπορέσετε να την φτιάξετε πολύ εύκολα.
Υλικά:

Για την γέμιση βάσης, πυρήνας:
200 γρμ. μπισκότα digestive αλεσμένα σκόνη
200 γρμ. καρύδια αλεσμένα σκόνη
120 γρμ σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
230 γρμ. γάλα
250 γρμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, (όχι soft)
100 γρμ. ζάχαρη άχνη

Για το 1ο μπισκότο καρύδας:
6 ασπράδια αυγών
90 γρμ. ζάχαρη
50 γρμ. αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. σ. λάδι
150 γρμ. τριμμένη καρύδα

Για το 2ο μπισκότο καρυδιού:
6 ασπράδια αυγών
90 γρμ. ζάχαρη
100 γρμ. καρύδια αλεσμένα σκόνη
50 γρμ. αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Για την κρέμα γέμισης:
8 κρόκους αυγών
150 γρμ. ζάχαρη
2 βανίλιες
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
3 κουτ. σ. κορν φλάουρ
1200 γρμ. γάλα
250 γρμ. βούτυρο κομμένο κυβάκια
1 κουτ. σ. σκόνη κακάο

Για την διακόσμηση:
500 γρμ. σαντιγί
ξύσμα σοκολάτας
σιρόπι σοκολάτας, ή λιωμένη σοκολάτα
caprice σοκολατένια πουράκια, κ.λ.π.
Εκτέλεση συνταγής:

Γέμιση βάσης, πυρήνας:
Βάζουμε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει.
Ανακατεύουμε με τον γάντζο του μίξερ τα μπισκότα, τα καρύδια, τη ζάχαρη άχνη, και το βούτυρο, προσθέτοντας διαδοχικά το γάλα, να γίνουν μια σφιχτή μάζα.
Τέλος προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, χλιαρή, και ανακατεύουμε. Το βάζουμε σε ένα καθαρό μπολ, και το αφήνουμε στην άκρη.

1ο μπισκότο καρύδας:
Χτυπάμε τα ασπράδια, προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το λάδι, και την καρύδα, και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, να ενσωματωθούν καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα στη λαμαρίνα του φούρνου στρωμένη με λαδόκολλα, και το απλώνουμε σε πάχος 1 εκ. (Περίπου όσο το μέγεθος της λαμαρίνας, λίγο μικρότερο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C. βαθμούς, να πάρει ένα απαλό χρώμα.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το σκεπάζουμε με ένα υγρό πανί, ώστε να μην σπάσει κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας.
2ο μπισκότο καρυδιού: 
Χτυπάμε τα ασπράδια, προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο καρύδι, το μπέικιν πάουντερ, και το αλεύρι, και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, να ενσωματωθούν καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα στη λαμαρίνα του φούρνου στρωμένη με λαδόκολλα, και το απλώνουμε σε πάχος 1 εκ. (Περίπου όσο το μέγεθος της λαμαρίνας, λίγο μικρότερο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C. βαθμούς, να πάρει ένα απαλό χρώμα.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το σκεπάζουμε με ένα υγρό πανί, ώστε να μην σπάσει κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας.

Κρέμα γέμισης:
Βάζουμε το 1 λίτρο γάλα με τη ζάχαρη στη φωτιά να κάψει, ανακατεύοντας λίγο να λιώσει η ζάχαρη.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα ελαφρά, το υπόλοιπο γάλα, (200 γρμ.) τους κρόκους, τη ζάχαρη, και τη βανίλια.
Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, και το άνθος αραβοσίτου, και χτυπάμε για λίγο ακόμα να διαλυθούν.
Ρίχνουμε το μίγμα στο γάλα, και ανακατεύουμε συνεχώς, και έντονα με το σύρμα. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει καλά η κρέμα.
Σκεπάζουμε την κρέμα με μια μεμβράνη που να εφάπτει επάνω στην κρέμα, και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Αφού κρυώσει, προσθέτουμε το βούτυρο, και χτυπάμε καλά με το μίξερ να ενσωματωθεί, και να αφρατέψει η κρέμα.
Μοιράζουμε την κρέμα σε δύο ίσα μέρη, και προσθέτουμε στο ένα μέρος το κακάο. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί.

Ολοκλήρωση:
Σε μια μακριά παραλληλόγραμμη πιατέλα, βάζουμε το μίγμα βάσης πυρήνα, και το φτιάχνουμε σε σχήμα θόλου, ημισφαιρικό, σε τόσο μήκος, όσο το φάρδος του μπισκότου.
Απλώνουμε επάνω με μια σπάτουλα, την λευκή κρέμα γέμισης.
Κόβουμε το μπισκότο καρύδας, τόσο, ώστε να καλύψει όλο το ρολό, και το τοποθετούμε επάνω στην κρέμα, προσεχτικά ώστε να την καλύψουμε όλη από άκρη σε άκρη, πιέζοντας το ελαφρά, ώστε να εφάπτει καλά επάνω στην κρέμα.
Απλώνουμε την κρέμα γέμισης κακάο, και τοποθετούμε επάνω το μπισκότο καρυδιού, πιέζοντας το ελαφρά, ώστε να εφάπτει καλά επάνω στην κρέμα, και κόβουμε το περίσσευμα.
Βάζουμε την σαντιγί σε σακούλα του κορνέ, και καλύπτουμε όλο το γλυκό γύρω-γύρω, με ότι σχέδιο θέλουμε.
Διακοσμούμε το γλυκό με ξύσμα σοκολάτας, σοκολατένια πουράκια caprice, με λιωμένη σοκολάτα, ή με ότι άλλο μας αρέσει.
Tips:
Μπορούμε να προσθέσουμε την δικιά μας γεύση στο μπισκότο, αλλά και στην κρέμα γέμισης.
Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε το ένα μπισκότο με κακάο, ώστε να έχουμε διχρωμία και στο μπισκότο.
Το video θα σας βοηθήσει πολύ στον τρόπο παρασκευής. Προφανώς δεν είναι αυτής της συνταγής, αλά η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια.

Δείτε το video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF