Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Πάστες νούφαρο

Μια εξαιρετική Ρουμάνικη συνταγή για πάστες σοκολάτας, διακοσμημένες με ένα υπέροχο και πρωτότυπο στυλ, από σοκολάτα και σαντιγί. Η συνταγή είναι μεταφρασμένη από μένα, αποκλειστικά για το SintagesPanos.
Υλικά:

Για το κέικ:
5 αυγά, χωριστά ασπράδια-κρόκοι
30 γρμ. κακάο σκόνη
120 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
120 γρμ. ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι

Για την κρέμα σοκολάτας:
2 αυγά
200 γρμ. ζάχαρη
150 γρμ. μαύρη σοκολάτα υγείας
100 ml γάλα φρέσκο, πλήρες
50 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250 γρμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουτ. σ. ρούμι

Για το σιρόπι:
400 ml νερό
150 γρμ. ζάχαρη
2 κουτ. σ. ρούμι

Για την διακόσμηση:
300 γρμ. περίπου κουβερτούρα λιωμένη, για τα σοκολατένια φύλλα
300 γρμ. περίπου σαντιγί
μερικά ζελεδάκια, ή κερασάκια

Εκτέλεση συνταγής:

Κέικ:
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους με το αλάτι, να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο τους κρόκους στα ασπράδια, και αναμιγνύουμε σε μέτρια ταχύτητα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, και το κακάο, και το προσθέτουμε λίγο-λίγο στο μίγμα αυγού, ανακατεύοντας σε μέτρια ταχύτητα να ενσωματωθούν καλά.
Αδειάζουμε το μίγμα σε μια καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 20x20 ή 25x15 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C. βαθμούς, για 30 λεπτά περίπου, ελέγχοντας αν έχει ψηθεί, καρφώνοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Θα πρέπει να βγει στεγνή.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά, και το ξεφορμάρουμε.
Κόβουμε προσεχτικά το κέικ, σε τρία οριζόντια φύλλα.

Κρέμα σοκολάτας:
Σε ένα μεταλλικό μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το γάλα, και την τριμμένη σοκολάτα. Τοποθετούμε σε μπεν μαρί, και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα, ή μίξερ χειρός, μέχρι να αρχίζει να πήζει.
Αφαιρούμε από την μπεν μαρί, και τοποθετούμε σε δροσερό μέρος να κρυώσει.
Αφού κρυώσει, ομογενοποιούμε καλά με ένα σύρμα με το υπόλοιπο βούτυρο, ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές, κρεμώδες, και αφράτο μίγμα. Προσθέτουμε την σαντιγί και το ρούμι, και ανακατεύουμε απαλά.
Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να παγώσει, και να σφίξει ελαφρώς.

Σιρόπι:
Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για 5 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά, και προσθέτουμε το ρούμι.

Ολοκλήρωση:
Κρατάμε στην άκρη το 1/4 από την κρέμα.
Βάζουμε σε ένα δίσκο, το τσέρκι και τοποθετούμε το ένα φύλλο κέικ. Το σιροπιάζουμε με το σιρόπι.
Απλώνουμε επάνω με μια σπάτουλα την μισή κρέμα, σε ίσια επιφάνεια.
Τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο κέικ, το σιροπιάζουμε, και απλώνουμε επάνω την υπόλοιπη κρέμα, σε ίσια επιφάνεια.
Τοποθετούμε επάνω και το τρίτο κέικ, και το σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι.
Τέλος απλώνουμε σε λεία επιφάνεια την κρέμα που κρατήσαμε, και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει.
Με ένα λεπτό μαχαίρι, ξεκολλάμε γύρω-γύρω στο τσέρκι το γλυκό, και το αφαιρούμε προσεχτικά. Ισιώνουμε αν χρειαστεί τις άκρες.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι, που το περνάμε από φλόγα να κάψει, ή το βουτάμε σε βραστό νερό και το σκουπίζουμε, κόβουμε προσεχτικά το γλυκό σε κομμάτια 5x5 εκ. έχοντας έτσι 16 πάστες.
Κόβουμε μερικές λωρίδες αντικολλητικό χαρτί, και με μια σπάτουλα απλώνουμε επάνω λιωμένη σοκολάτα, σε διαστάσεις 20x10 εκ. και σε λεπτό πάχος, λοξέβοντας τις δυο πάνω γωνίες. (Δείτε την φωτογραφία). 
Αφήνουμε 1 λεπτό, και πριν σφίξει, όσο είναι ακόμα ελαστική, τυλίγουμε το χαρτί με την σοκολάτα, όρθιο γύρω από την πάστα, ώστε να αγκαλιάσουμε όλη την πάστα. Φτιάχνουμε μια-μια τις πάστες με τον ίδιο τρόπο, και τις αφήνουμε έτσι σε δροσερό μέρος, να σφίξει η σοκολάτα για 5-10 λεπτά.
Αφαιρούμε προσεκτικά το χαρτί, τις τοποθετούμε σε δίσκο σερβιρίσματος, και με την βοήθεια μιας σακούλας κορνέ, γεμίζουμε τις πάστες με σαντιγί.
Τέλος διακοσμούμε με ένα ζελεδάκι ή κερασάκι, σε κάθε πάστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF