Υπέροχα μπισκοτάκια με ολόκληρα φρέσκα κεράσια. Για τον καφέ σας, το πρωινό σας, και για οποιαδήποτε ώρα.
Υλικά:
Για την ζύμη:
400 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρμ. ζάχαρη άχνηΓια την ζύμη:
400 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
4 κρόκους αυγών
2 βανίλιες
ξύσμα ενός λεμονιού
Για γαρνίρισμα:
30 περίπου, φρέσκα κεράσια
λίγη σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
ζάχαρη άχνη, (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής:
Αφαιρούμε το κουκούτσι από τα κεράσια.
Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τους κρόκους, έναν κάθε φορά, και χτυπάμε καλά.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, και στη συνέχεια το αλεύρι λίγο-λίγο, ανακατεύοντας με τον γάντζο να ενσωματωθεί καλά, και να έχουμε μια μαλακιά αφράτη ζύμη.
Στρώνουμε σε μια λαμαρίνα χαρτί ψησίματος. Φτιάχνουμε με την ζύμη μπαλάκια σαν μεγάλο καρύδι, και τα βάζουμε στη λαμαρίνα με μικρή απόσταση μεταξύ τους.

Τα βάζουμε σε μια σχάρα, και αφήνουμε να κρυώσουν. Λιώνουμε την κουβερτούρα, και διακοσμούμε με λεπτές γραμμές από σοκολάτα. Τα αφήνουμε να κρυώσει η σοκολάτα, και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.
Φτιάχνει περίπου 30 μπισκότα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.