Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Μπισκότα με κεράσια

Υπέροχα μπισκοτάκια με ολόκληρα φρέσκα κεράσια. Για τον καφέ σας, το πρωινό σας, και για οποιαδήποτε ώρα.
Υλικά:

Για την ζύμη:
400 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρμ. ζάχαρη άχνη
4 κρόκους αυγών
2 βανίλιες
ξύσμα ενός λεμονιού

Για γαρνίρισμα:
30 περίπου, φρέσκα κεράσια
λίγη σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
ζάχαρη άχνη, (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής:
Αφαιρούμε το κουκούτσι από τα κεράσια.
Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τους κρόκους, έναν κάθε φορά, και χτυπάμε καλά.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, και στη συνέχεια το αλεύρι λίγο-λίγο, ανακατεύοντας με τον γάντζο να ενσωματωθεί καλά, και να έχουμε μια μαλακιά αφράτη ζύμη.
Στρώνουμε σε μια λαμαρίνα χαρτί ψησίματος. Φτιάχνουμε με την ζύμη μπαλάκια σαν μεγάλο καρύδι, και τα βάζουμε στη λαμαρίνα με μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Πιέζουμε με το δάχτυλο στο κέντρο τα μπαλάκια ζύμης, κάνοντας μια λακουβίτσα, και τοποθετούμε από ένα κεράσι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
Τα βάζουμε σε μια σχάρα, και αφήνουμε να κρυώσουν. Λιώνουμε την κουβερτούρα, και διακοσμούμε με λεπτές γραμμές από σοκολάτα. Τα αφήνουμε να κρυώσει η σοκολάτα, και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.
Φτιάχνει περίπου 30 μπισκότα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF