Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Κέικ σοκολάτας γεμιστό με κρέμα καφέ, (παστάκια)

Ένα φανταστικό και εμφανίσιμο γλυκάκι. Ιδανικό για παιδικά πάρτι. Πραγματική ονομασία, prajitura fantezie, (φανταχτερό κέικ), μια Ρουμάνικη συνταγή κέικ, όπου υπάρχουν πολλές παραλλαγές σε αυτή την συνταγή. Το κέικ είναι σοκολατένιο, κομμένο σε παστάκια. Είναι γεμιστό με κρέμα καφέ, και επικάλυψη με γλάσο κακάο, και καρύδια. Η συνταγή είναι μεταφρασμένη από εμένα, αποκλειστικά για το SintagesPanos.
Υλικά:

Για το κέικ:
5 αυγά, χωριστά ασπράδια-κρόκοι
50 γρμ. τριμμένο καρύδι
1 κουτ. σ. κακάο σκόνη
200 γρμ. ζάχαρη
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
200 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30+30 ml. νερό, σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα καφέ:
1 αυγό
1 κουτ. γλ. αλεύρι
200 γρμ. ζάχαρη άχνη
100 ml γάλα
15 γρμ. σκόνη νες καφέ
150 γρμ. βούτυρο

Για την επικάλυψη:
100 γρμ. ζάχαρη
50 γρμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουτ. σ. κακάο
3 κουτ. σ. νερό
λίγα καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση συνταγής:

Κέικ:
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με 30 ml. νερό, και 100 γρμ. από τη ζάχαρη, να αφρατέψουν.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους, με τα υπόλοιπα 100 γρμ. ζάχαρη, και τα 30 ml. νερό, έως ότου ασπρίσουν, και τους προσθέτουμε διαδοχικά στο ασπράδι.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, και το μπέικιν πάουντερ, και το ρίχνουμε διαδοχικά στο μίγμα αυγού, χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα.
Τέλος προσθέτουμε το καρύδι, και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Αδειάζουμε το μίγμα σε μια καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 20x20 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C. βαθμούς, για 30 λεπτά περίπου, ελέγχοντας αν έχει ψηθεί, καρφώνοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Θα πρέπει να βγει στεγνή.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά, και το ξεφορμάρουμε.
Κόβουμε το κέικ οριζόντια σε δύο φύλλα.
Κρέμα καφέ:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψει.
Σε ένα μεταλλικό μπολ, βάζουμε το αυγό, το αλεύρι, το γάλα, και τον νες καφέ.
Το τοποθετούμε πάνω σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας δυνατά με το σύρμα μέχρι να πήξει.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, και το προσθέτουμε στο μίγμα βουτύρου.
Ανακατεύουμε με το σύρμα να ενσωματωθούν. Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να παγώσει, και να σφίξει ελαφρώς.
Επικάλυψη: Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε όλα τα υλικά, και τοποθετούμε στη φωτιά.
Βράζουμε για 1 λεπτό από το σημείο βρασμού. Το αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία, χλιαρό.
Συναρμολόγηση: 
Βάζουμε σε ένα δίσκο, ή λαμαρίνα, το ένα φύλλο κέικ, και απλώνουμε επάνω τα 2/3 από την κρέμα καφέ. Την ισιώνουμε με μια σπάτουλα σε λεία επιφάνεια.
Τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο κέικ, απλώνουμε σε λεία επιφάνεια την υπόλοιπη κρέμα καφέ, και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει η κρέμα.
Περιχύνουμε επάνω το χλιαρό γλάσο κακάου, σε όλη την επιφάνεια. 
Πασπαλίζουμε με τα χοντροκομμένα καρύδια, και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει.
Κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια 5x5 εκ. και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF