Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Cheesecake σοκολάτας με καραμέλα

Μία συνταγή Cheesecake μεταφρασμένη από ξένη συνταγή, και με δικιά μου παραλλαγή στη γεύση και στο άρωμα, με σοκολάτα και καραμέλα. Δοκιμάστε την.
Υλικά:

Για την βάση μπισκότου:
300 γρμ. μπισκότα digestive σοκολάτας
100 γρμ. βούτυρο λιωμένο
1/2 κουτ. γλ. κόκκους νες καφέ
1 κουτ. σ. ζάχαρη
1/4 κουτ. γλ. αλάτι

Για την κρέμα σοκολάτα:
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο τεμαχισμένη
300 γρμ. τυρί κρέμα
160 γρμ ζάχαρη
150 γρμ. κρέμα γάλακτος
3 αυγά
1 κουτ. σ. σιρόπι καραμέλας carte D'or

Για το γλάσο:
200 γρμ. κουβερτούρα 55% κακάο τεμαχισμένη
40 γρμ βούτυρο
50 γρμ κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σ. σιρόπι καλαμποκιού
1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένη καλάμια καραμέλα (candy canes) ή καραμέλα που θα φτιάξετε μόνοι σας. (βλέπε σημείωση)

Εκτέλεση:

Εκτέλεση βάσης μπισκότου:
Βάζετε στο μπλέντερ τα μπισκότα, το βούτυρο, την ζάχαρη, το αλάτι, και τον καφέ, και τα δουλεύετε ώσπου να γίνουν μία μάζα. Αδειάζεται το μπισκότο σε στρογγυλή, ή τετράγωνη φόρμα με αποσπόμενο τσέρκι 26-28 εκ. Πιέζετε το μείγμα να κάτσει καλά, και να στρώσει ομοιόμορφα. Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά.

Εκτέλεση κρέμας σοκολάτας:
Λιώστε καλά τη σοκολάτα σε μπεν μαρι. Με το μίξερ χειρός ανακατέψτε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, και την κρέμα γάλακτος μαζί μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε την σοκολάτα και το σιρόπι καραμέλας, και ανακατέψτε να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
Αδειάστε την κρέμα σοκολάτας πάνω στη βάση μπισκότου, και ψήστε την για 20-25 λεπτά περίπου στους 170 βαθμούς. Να αρχίζει να ξεκολλάει στις άκρες, αλλά στο κέντρο να φαίνεται κάπως ρευστή ακόμα. Αφήστε την να κρυώσει καλά.

Εκτέλεση γλάσου:
Βάλτε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το σιρόπι καλαμποκιού σε ένα κεραμικό μπολ, και βάλτε την στο φούρνο μικροκυμάτων σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να λιώσουν. Ανακατέψτε τα υλικά μαζί μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέστε και την κρέμα γάλακτος, και ανακατέψτε καλά. Απλώστε την ομοιόμορφα πάνω στην κρέμα σοκολάτας και βάλτε την στο ψυγείο για μία ώρα να σφίξει λίγο το γλάσο. Σπάστε την καραμέλα σε κομματάκια, και σκορπίστε την πάνω στο γλάσο. βάλτε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει. Αφαιρέστε το τσέρκι από την φόρμα, κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Σημείωση μάγειρα: 
Φτιάξτε την δικιά σας καραμέλα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάλτε 200 γρμ. κρυσταλική ζάχαρη. Βάλτε το σε δυνατή φωτιά, και αφήστε να λιώσει η ζάχαρη χωρίς να ανακατεύετε, μόνο κουνάτε ελαφρώς το τηγάνι δεξιά-αριστερά να απλώσει η ζάχαρη. Μόλις πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα, κατεβάστε αμέσως από την φωτιά πριν σας καεί, και απλώστε την πάνω σε λεία επιφάνεια με αλουμινόχαρτο, ή χοντρή μεμβράνη, ή σε μάρμαρο. Αφήστε να κρυώσει καλά, και θρυμματίστε την.
Για να θρυμματιστούν τα καλάμια καραμέλα, ή η καραμέλα που φτιάξατε, βάλτε την σε πλαστική σακούλα τροφίμων, και χρησιμοποιώντας ένα πλάστη κυλήστε με πίεση πάνω στην καραμέλα να θρυμματιστεί σε μικρά κομμάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF