Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Παγωτό διάφορες γεύσεις, από τον Άκη Πρετετζίκη

Εύκολο, γρήγορο σπιτικό παγωτό, χωρίς χτύπημα, χωρίς παγωτομηχανή, από τον Άκη Πρετετζίκη. Υπέροχο, με την πραγματική υφή του τέλειου παγωτού.
Υλικά για τη βάση:
500 γρμ. γάλα
300 γρμ. κρέμα
150 γρμ. ζάχαρη
50 γρμ. μέλι
1 πρέζα αλάτι
100 γρμ. τυρί κρέμα
1 καλή κουταλιά κόρν φλάουρ

Υλικά για τη γεύση σοκολάτα:
60 γρμ. κακάο
100 γρμ. νερό
100 γρμ. ζάχαρη
50 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα τεμαχισμένη

Υλικά για την γεύση πραλίνα:
3 κουταλιές πραλίνα και λίγα φουντούκια,
ή ότι άλλο θέλετε για γεύση, όπως βανίλια, σιρόπι φράουλας, σιρόπι κεράσι, κ.λ.π..
Μπορείτε να το κάνετε πολλές γεύσεις.

Εκτέλεση για τη γεύση σοκολάτα:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε καλά το νερό, ρίχνουμε τη ζάχαρη, και το κακάο, και ανακατεύουμε να λιώσουν καλά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, και ρίχνουμε και τη σοκολάτα, ανακατεύουμε καλά να λιώσει.

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 400 γρμ. γάλα, την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη, το μέλι, και μία πρέζα αλάτι. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα 100 γρμ. γάλα που κρατήσαμε, και το κόρν φλάουρ, ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά το κορν φλάουρ. Βάζουμε την κατσαρόλα με το μείγμα γάλα-κρέμα σε μέτρια φωτιά, και βράζουμε για 2 - 3 λεπτά μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το μείγμα γάλα-κορν φλάουρ, και βράζουμε άλλα 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου γίνει μία αραιή κρέμα. Στη συνέχεια βγάζουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε σιγά-σιγά στο τυρί κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς να λιώσει το τυρί και να ενσωματωθούν τα υλικά.
Είναι έτοιμη ή βάση μας. 

Τώρα βάζουμε τη γεύση που επιθυμούμε, βανίλια, σοκολάτα, φράουλα, κ.λ.π. και το ανακατεύουμε. Το αδειάζουμε σε σακούλα τροφίμων, αν έχουμε, ή το αφήνουμε στο μπολ, και κρυώνουμε το μείγμα γρήγορα σε ένα μπολ με πάγο, και στο ψυγείο. Το βάζουμε στην κατάψυξη μόλις κρυώσει, και το αφήνουμε να παγώσει καλά. Τέλος αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς, φουντούκια, φιστίκια κ.λ.π.. κλείνουμε τη σακούλα, και κάνουμε μαλάξεις με τα χέρια στη σακούλα να ανακατωθούν. Σερβίρουμε.
Video 1

Video 2

Video 3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF