Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Κέικ πορτοκαλιού

Το τέλειο και αφράτο κέικ. Μία συνταγή που την φτιάχνω 30 χρόνια... Δοκιμάστε το!!!



Υλικά
1 κόκκινη φαρίνα
1 ποτήρι γάλα φρέσκο
2 ποτήρια ζάχαρη
1 βιτάμ 250 γρμ. σε θερμοκρασία δωματίου
5 αυγά
2 βανίλιες
1 μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από ένα λεμόνι
ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι

Εκτέλεση
Στον κάδο τού μίξερ, βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και τα χτυπάμε να αφρατέψουν πολύ καλά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, και μετά όλα τα υλικά. Τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγά και το αλεύρι, αφού το έχουμε πρώτα κοσκινίσει. Χτυπάμε για 3-4 λεπτά ακόμα να αφρατέψει το μείγμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μία στρογγυλή, ή μακρόστενη φόρμα για κέικ, και ρίχνουμε το μείγμα μέσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 - 190 C βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι, ή οδοντογλυφίδα, αν έχει ψηθεί. Το βγάζουμε από τον φούρνο, και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Το ξεφορμάρουμε, και πασπαλίζουμε άχνη ζάχαρη αν θέλουμε.

Tips
Αν θέλετε να το κάνετε ανάμικτο με κακάο, κρατείστε μισή κούπα ζύμης από το κέικ, και ρίξτε μέσα 3 κουτ. σ. κακάο, και 1 κουτ. ζάχαρι άχνη, ανακατέψτε καλά, και ρίξτε το με ένα κουτάλι διαδοχικά πάνω στο κέικ που το έχετε βάλει στη φόρμα. Μπήξτε το κουτάλι μέσα στο κέικ, και ανακατέψτε ελαφρά και κυκλικά μέσα στη φόρμα με το κέικ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF