Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Κανταίφι Γιαννιώτικο

Υλικά: (95 κομμάτια περίπου)
1 κιλό φύλλο κρούστας
1,200 γρμ. κανταΐφι
800 γρμ. καρυδόψιχα
1 κιλό φρέσκο βούτυρο
7 κ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
3 κ. σούπας ζάχαρη
2 κ. γλυκού κόφτες γαρίφαλο
5 κ. γλυκού κανέλα

Για το σιρόπι:
3 1/2 κιλά ζάχαρη
3 κιλά νερό
800 γρμ. γλυκόζη
3 βανίλιες
Εκτέλεση:
Κόβουμε στο μούλτι λίγα λίγα τα καρύδια, τα βάζουμε σε ένα λεκανάκι, και προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά,τις 3 κουταλιές ζάχαρη, την κανέλα το γαρίφαλο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
Στην συνέχεια παίρνουμε 2 φύλλα τα απλώνουμε στο τραπέζι, παίρνουμε ένα μέρος κανταΐφι στα 120 γρμ. περίπου, καλά ξασμένο, και το απλώνουμε κατά μήκος επάνω στα φύλλα.
Κατόπιν παίρνουμε με ένα κουτάλι σούπας γέμιση και την απλώνουμε κατά μήκος στο κανταΐφι (4 κουταλιές περίπου).
Στην συνέχεια το τυλίγουμε προσεχτικά με τα χέρια σφιχτά σε ρολό, και κόβουμε το κάθε κομμάτι σε 5 εκ. μήκος περίπου, και τα τοποθετούμε όρθια σε ένα ταψί. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας και να γεμίσει το ταψί μας. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, και βουτυρώνουμε με προσοχή όλα τα κομμάτια.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 1 ώρα μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 3 κιλά νερό, 3 1/2 κιλά ζάχαρη ανακατεύουμε και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε την γλυκόζη και τις βανίλιες και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει το σιρόπι μας. Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο, το αφήνουμε να μισοκρυώσει, και το σιροπιάζουμε προσεχτικά με το ζεστό σιρόπι.
Αν δείτε πως το σιρόπι ανεβαίνει πάνω... σταματάτε για λίγο και μετά συνεχίζετε το σιρόπιασμα. Το σιρόπι δεν είναι πολύ, μην σας ανησυχήσει. Το αφήνετε για μια ολόκληρη μέρα μέσα στο ταψί και μετά το βάζετε σε πιατέλες. Διατηρείται για αρκετό καιρό.

Η συνταγή είναι από το: Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF