Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Παξιμαδάκια κανέλας

Τραγανά παξιμαδάκια κανέλας. Μοσχομυροδάτη δικιά μου συνταγή.

Υλικά:
1 1/4 κιλού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρμ. ελαιόλαδο
250 γρμ. λευκό ξηρό κρασί
100 γρ. πετιμέζι
250 γρμ. ζάχαρη
1 φακελάκι αμμωνία
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 1/2 κουτ. σ. κανέλα σκόνη
1 κουτ. σ. γλυκάνισο
1 κουτ. σ. γαρύφαλλα σκόνη
1 κουτ. γλ. αλάτι
σουσάμι και ζάχαρη κρισταλική για πασπάλισμα

Εκτέλεση:
 Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, κανέλα, αμμωνία, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, γαρύφαλλα, και γλυκάνισο, τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Ανοίγουμε μία λακκούβα στη μέση, και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, και ζυμώνουμε να γίνει μία απαλή μαλακιά ζύμη. Χωρίζουμε στα δύο, ή στα τρία την ζύμη μας, (ανάλογα το μέγεθος του ταψιού) και πλάθουμε μακρόστενα μπαστούνια, τα κυλάμε πάνω στο σουσάμι, και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί, με κενό μεταξύ τους να μην κολλήσουν στο φούσκωμα. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη  και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα χωρίζουμε σε φέτες. Προσοχή να μην χωρίσουν εντελώς. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C - 180 C βαθμούς για 30-35 λεπτά. Τα χωρίζουμε εντελώς, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, και τα ψήνουμε για 10-15 λεπτά ακόμα να γίνουν τραγανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF