Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Τούρτα μαρασκίνο

Μία γλυκιά απόλαυση φτιαγμένη από μένα. Ενδεικτικές φώτο.
Υλικά:

Για το παντεσπάνι:
300 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
7 αυγά
300 γρμ. ζάχαρη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
150 γρμ. βούτυρο
60 γρμ. κακάο
3 βανίλιες
μία πρέζα αλάτι

Για την κρέμα μους μαρασκίνο:
280 γρμ. λευκή σοκολάτα
150 γρμ. κρέμα γάλακτος
320 γρμ. κρέμα γάλακτος
30 γρμ. ζάχαρη άχνη
1 φύλλο ζελατίνα 2 γρμ.
1 βανίλια
100 γρμ. κερασάκια μαρασκίνο (σουρωμένα καλά από το σιρόπι)

Για την επικάλυψη και πλαϊνά:
500 γρμ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σφυχτή σαντιγί
3 κουτ. σ. ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
20 κερασάκια μαρασκίνο
αρκετή τριμμένη κουβερτούρα

Για το σιρόπι:
400 γρμ. νερό
250 γρμ. ζάχαρη
Φλούδα από μισό λεμόνι
100 γρμ. σιρόπι από τα μαρασκίνο

Εκτέλεση:


Για το παντεσπάνι:
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη, τις βανίλιες και τους κρόκους για 6 με 7 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο, και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα σταδιακά μαζί με το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Αλείφουμε με βούτυρο τα πλαϊνά μιας στρογγυλής φόρμας με τσέρκι 26 εκ.διάμετρο, στρώνουμε ένα χαρτί ψησίματος στο πάτο, και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30’- 40' στους 180 C. Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα να δούμε το ψήσιμο. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει καλά. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ισιώνουμε λίγο την επιφάνεια, και το κόβουμε σε τρία ομοιόμορφα οριζόντια φύλλα, πάχους 1 εκ. περίπου.

Για την κρέμα μούς μαρασκίνο:
Κόβουμε ελαφρώς στο μπλέντερ τα 100 γρμ μαρασκίνο. Μουσκεύουμε σε κρύο νερό την ζελατίνα.
Ζεσταίνουμε καλά τα 150 γρμ. κρέμα γάλακτος, και την ρίχνουμε πάνω στη λευκή σοκολάτα αφήνουμε ένα λεπτό και ανακατεύουμε με το σύρμα να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτουμε και την ζελατίνα, αφού την στίψουμε καλά, ανακατεύουμε και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε στη σοκολάτα τα κομμένα μαρασκίνο. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα 320 γρμ. κρέμα γάλακτος, τα 30 γρ. ζάχαρη άχνη, και την βανίλια, σε σφιχτή σαντιγί, και ρίχνουμε σιγά - σιγά το μείγμα λευκής σοκολάτας-μαρασκίνο, ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα να ενσωματωθούν καλά. Την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει η κρέμα, για τουλάχιστον 2-3 ώρες. Πρέπει να είναι σφιχτή και να \'στέκεται" καλά.

Για το σιρόπι:
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το σιρόπι μαρασκίνο, και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφαιρούμε τη φλούδα του λεμονιού, προσθέτουμε το σιρόπι μαρασκίνο, και το αφήνουμε να κρυώσει.

Επικάλυψη:
Χτυπάμε με το μίξερ τα 450 γρμ. κρέμα γάλακτος με τις βανίλιες, προσθέτοντας διαδοχικά την ζάχαρη άχνη, σε σφιχτή σαντιγί. Την βάζουμε στο ψυγείο έως ότου να την χρησιμοποιήσουμε.
Συναρμολόγηση:
Ισιώνουμε λίγο με ένα κοφτερό μαχαίρι την επιφάνεια του παντεσπάνι, και το κόβουμε σε τρεις ομοιόμορφες οριζόντιες φέτες 1 εκ. πάχος περίπου. Τοποθετούμε την μία φέτα σε δίσκο, ή πιατέλα σερβιρίσματος, με ένα πινέλο βρέχουμε καλά το παντεσπάνι με το σιρόπι. Στρώνουμε τη μισή δόση από την κρέμα μαρασκίνο πάνω στο παντεσπάνι. Τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι, το σιροπιάζουμε καλά, και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Τέλος τοποθετούμε και το τρίτο κομμάτι παντεσπάνι, και το σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι. Αφήνουμε ένα λεπτό να το απορροφήσει, και στρώνουμε ένα λεπτό στρώμα σαντιγί πάνω στο παντεσπάνι, και στα πλαϊνά του γλυκού.  Πασπαλίζουμε παντού, και στα πλαϊνά με αρκετή τριμμένη κουβερτούρα. Με την υπόλοιπη σαντιγί με μία σακούλα του κορνέ, φτιάχνουμε αρκετές ροζέτες γύρω στην στην επιφάνεια του γλυκού, (αν θέλουμε φτιάχνουμε και στη βάση μερικές) και τοποθετούμε διαδοχικά πάνω στις ροζέτες τα κερασάκια μαρασκίνο. Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει. Μπορείτε να την στολίσετε και με την δική σας φαντασία.

Σερβίρει 14 κομμάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF