Για γαρνίρισμα μάφινς, τούρτες, και διάφορα γλυκά.
Υλικά για 450 γρμ. περίπου:200 γρμ. ζάχαρη άχνη
90 γρμ. βούτυρο βιτάμ σε πλάκα, όχι σοφτ, Σε θερμοκρασία δωματίου
35 γρμ. κακάο
70 γρμ. κουβερτούρα λιωμένη, 55% - 70% κακάο
70 γρμ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη άχνη με το κακάο, ρίχνουμε το βούτυρο, και ανακατεύουμε σιγά-σιγά να μην πεταχτεί έξω, πολύ καλά. Ρίχνουμε το γάλα λίγο-λίγο να ενσωματωθεί και προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα, (ελαφρώς χλιαρή). Ανακατεύουμε καλά για 3-4 λεπτά να αφρατέψει, και να λιώσει η ζάχαρη άχνη για να μην τραγανίζει. Βάζουμε το frosting σε σακούλα του κορνέ, και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει, και να σφίξει.
Κατόπιν, γαρνίρουμε τα γλυκά μας.
Μπορούμε αν το θέλουμε πιό σφιχτό, να βάλουμε ελάχιστη κουβερτούρα παραπάνω. Ανάλογα για τι χρήση το θέλουμε, αλλά και πως μας αρέσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.