Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Frosting σοκολάτας

Για γαρνίρισμα μάφινς, τούρτες, και διάφορα γλυκά.
Υλικά για 450 γρμ. περίπου:
200 γρμ. ζάχαρη άχνη
90 γρμ. βούτυρο βιτάμ σε πλάκα, όχι σοφτ, Σε θερμοκρασία δωματίου
35 γρμ. κακάο
70 γρμ. κουβερτούρα λιωμένη, 55% - 70% κακάο
70 γρμ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη άχνη με το κακάο, ρίχνουμε το βούτυρο, και ανακατεύουμε σιγά-σιγά να μην πεταχτεί έξω, πολύ καλά. Ρίχνουμε το γάλα λίγο-λίγο να ενσωματωθεί και προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα, (ελαφρώς χλιαρή). Ανακατεύουμε καλά για 3-4 λεπτά να αφρατέψει, και να λιώσει η ζάχαρη άχνη για να μην τραγανίζει. Βάζουμε το frosting σε σακούλα του κορνέ, και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει, και να σφίξει.
Κατόπιν, γαρνίρουμε τα γλυκά μας.
Μπορούμε αν το θέλουμε πιό σφιχτό, να βάλουμε ελάχιστη κουβερτούρα παραπάνω. Ανάλογα για τι χρήση το θέλουμε, αλλά και πως μας αρέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF