Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Μους λευκής σοκολάτας (Γιάννης Λουκάκος)

Μους λευκής σοκολάτας από τον Γιάννη Λουκάκο.
Υλικά για 800 γρ.
370 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
10 γρ. φύλλα ζελατίνης, μαλακωμένα σε κρύο νερό
275 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
85 γρ. γάλα
45 γρ. ζάχαρη
30 γρ. νερό
60 γρ. κρόκους αυγών

Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Σε μια κατσαρόλα φέρνουμε το γάλα σε βρασμό και το προσθέτουμε στη σοκολάτα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
Στραγγίζουμε τη ζελατίνη και την ενσωματώνουμε στο μείγμα της σοκολάτας.
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε στους 120⁰C.
Στο μεταξύ στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα.
Προσθέτουμε το σιρόπι της ζάχαρης χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να κρυώσει το μείγμα.
Προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων στο μείγμα της σοκολάτας και αναμειγνύουμε.
Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε και τη σαντιγί.
Μοιράζουμε τη μους σε μπολ σερβιρίσματος της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF