Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Μους λευκής σοκολάτας

Υλικά:

Για τη μους:
300γρ. λευκή σοκολάτα
500 ml κρέμα γάλακτος
10 κουταλιές σούπας γάλα
2 φύλλα ζελατίνης

Για τη σως ροδάκινου:
500 γρ. καθαρισμένα ροδάκινα
χυμός από 1 λεμόνι
100 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

Μους:
Σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπέν μαρί, σε πολύ χαμηλή φωτιά. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και την αραιώνουμε με το ζεστό γάλα. Χτυπάμε την κρέμα, χωρίς ζάχαρη, σε άγλυκη σαντιγύ. Προσθέτουμε τη ζελατίνη στη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε τη σαντιγύ λίγη – λίγη στο μίγμα σοκολάτας και την ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.
Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και την αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Σερβίρουμε τη μους διακοσμότας την με την σως, και με ότι άλλο θέλουμε, μαρμελάδα της αρεσκίας μας, κερασάκια, μπισκοτάκια, πουράκια, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα κ.λ.π..

Σως ροδάκινου:
Βράζουμε τα ροδάκινα μαζί με τον χυμό από το λεμόνι και τη ζάχαρη για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αλέθουμε το μίγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 1 ώρα.

Μους λευκής σοκολάτας από τον Βασίλη Καλλίδη
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF