Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Τυρόπιτα γλυκιά, με μασκαρπόνε

Μια αλλιώτικη τυρόπιτα. Γίνετε υπέροχη, αφράτη νόστιμη. Η συνταγή είναι μεταφρασμένη από εμένα αποκλειστικά για το sintagespanos.
Υλικά: 
400-450 γρμ. αλεύρι
250 ml ζεστό γάλα

200 γρμ. μυζήθρα
150 γρμ. μασκαρπόνε
50 ml νερό
50 γρμ. βούτυρο
25 γρμ. νωπή μαγιά
150 γρμ. ζάχαρη
4 αυγά
1 αυγό
1 βανίλια
μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τη μαγιά με 4 κουταλιές από την ζάχαρη, το ζεστό γάλα, και 4 κουταλιές από το αλεύρι.
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και να φουσκώσει, για 30 λεπτά.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι, και το νερό και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το βούτυρο, και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια μη κολλώδες ζύμη.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 40 λεπτά.
Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε καλά την μυζήθρα, το μασκαρπόνε, την υπόλοιπη ζάχαρη, την βανίλια, και τα 4 αυγά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε πέντε ίσα μέρη. Την απλώνουμε σε μέτριο φύλλο στον πάγκο μας, και απλώνουμε το 1/5 από τη γέμιση. Τυλίγουμε σε διπλό ρολό, δηλαδή και από τις δύο μεριές, τελειώνοντας στη μέση, και το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα σε ρολά, και τα τοποθετούμε στο ταψί, το ένα κολλητά στο άλλο.
Σκεπάζουμε με πετσέτα, και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Χτυπάμε το ένα αυγό, και αλείφουμε με αυτό την επιφάνεια της ζύμης.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C. βαθμούς, για 40-45 λεπτά περίπου, και να πάρει ένα απαλό χρώμα.
Τρώγεται κατά προτίμηση φρέσκια, ζεστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF