Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Παντεσπάνι αμυγδάλου

Υλικά:
125 γρ. ζάχαρη
125 γρ. αλεύρι
5 αυγά
50 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν καλά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη, ανακατεύουμε, και το ρίχνουμε σιγά-σιγά, και ψιχαλιστά στα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Δεν πρέπει να μας ξεφουσκώσει καθόλου, διότι δεν θα έχουμε το αποτέλεσμα που πρέπει, και θα πάει χαμένο. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι ή τσέρκι διαμέτρου 24 - 25 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο - 170οC για 25-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε, και το κόβουμε σε δύο, ή τρεις πιο λεπτές φέτες.
Γίνετε πάρα πολύ αφράτο, και δεν χρειάζεται μπέικιν πάουντερ, ή σιρόπιασμα.

Tips:
Αντικαθιστούμε το αμύγδαλο με φουντούκι, ή με κάσιους, και έχουμε διαφορετικό άρωμα παντεσπάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF