Υλικά:
125 γρ. ζάχαρη
125 γρ. αλεύρι
5 αυγά
50 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν καλά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη, ανακατεύουμε, και το ρίχνουμε σιγά-σιγά, και ψιχαλιστά στα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Δεν πρέπει να μας ξεφουσκώσει καθόλου, διότι δεν θα έχουμε το αποτέλεσμα που πρέπει, και θα πάει χαμένο. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι ή τσέρκι διαμέτρου 24 - 25 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο - 170οC για 25-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε, και το κόβουμε σε δύο, ή τρεις πιο λεπτές φέτες.
Γίνετε πάρα πολύ αφράτο, και δεν χρειάζεται μπέικιν πάουντερ, ή σιρόπιασμα.
Tips:
Αντικαθιστούμε το αμύγδαλο με φουντούκι, ή με κάσιους, και έχουμε διαφορετικό άρωμα παντεσπάνι.
125 γρ. ζάχαρη
125 γρ. αλεύρι
5 αυγά
50 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν καλά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη, ανακατεύουμε, και το ρίχνουμε σιγά-σιγά, και ψιχαλιστά στα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Δεν πρέπει να μας ξεφουσκώσει καθόλου, διότι δεν θα έχουμε το αποτέλεσμα που πρέπει, και θα πάει χαμένο. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι ή τσέρκι διαμέτρου 24 - 25 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο - 170οC για 25-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε, και το κόβουμε σε δύο, ή τρεις πιο λεπτές φέτες.
Γίνετε πάρα πολύ αφράτο, και δεν χρειάζεται μπέικιν πάουντερ, ή σιρόπιασμα.
Tips:
Αντικαθιστούμε το αμύγδαλο με φουντούκι, ή με κάσιους, και έχουμε διαφορετικό άρωμα παντεσπάνι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.