Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Brownie cheesecake με oreo

Άλλη μια συνταγή brownie cheesecake. Τώρα με μπισκότα oreo. Η συνταγή είναι από βασική συνταγή για brownie cheesecake, στην οποία έχω κάνει παραλλαγή, και έχω προσθέσει την δικιά μου πινελιά, και γεύση, για καλύτερα αποτελέσματα, και πιο εύκολη παρασκευή.
Υλικά για φόρμα με αποσπόμενο τσέρκι 26 cm.:

Για το oreo brownie:
120 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο
120 γρμ. βούτυρο
60 γρμ. αλεύρι
40 γρμ. oreo με γέμιση σοκολάτα, τριμμένα καλά σκόνη
1/4 κουτ. γλ. αλάτι
3 μεγάλα αβγά
2 κουτ. γλ. εσάνς βανίλιας
200 γρμ. ζάχαρη

Για την κρέμα cheesecake:
600 γρμ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρμ. ζάχαρη
30 γρμ. κορν φλάουρ
1 κουτ. γλ. εσάνς βανίλιας
2 κουτ. σ. δυνατό espresso
2 μεγάλα αυγά
150 γρμ. κρέμα γάλακτος
170 γρμ. oreo με γέμιση κρέμα βανίλια, κομμένα στα τέσσερα

Για την διακόσμηση:
1 κούπα κρέμα cheesecake, (από αυτή που θα φτιάξουμε)
60 γρμ. λιωμένη σοκολάτα
170 γρμ. oreo με γέμιση σοκολάτα, ψιλοτριμμένα, όχι σκόνη
2 κουτ. σ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:

Βάση brownie:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170º C. στον αέρα.
Βουτυρώνουμε καλά τη φόρμα μας.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο και την αφήνουμε να κρυώσει. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, και την βανίλια, να αφρατέψουν, και να διπλασιαστεί σε όγκο. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, και ανακατεύουμε λίγο. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα, να ενσωματωθεί το αλεύρι.
Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα, και ψήνουμε για 30' λεπτά στον αέρα, στη μεσαία θέση.
Αφαιρούμε από το φούρνο, και το αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τα κομμάτια oreo που κόψαμε στα τέσσερα. (Ότι σκόνη ή τρίμματα μείνει από το τεμάχισμα των μπισκότων, τα αφήνουμε στην άκρη για μετά).
Κρέμα cheesecake:
Βάζουμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, και τη ζάχαρη, και χτυπάμε λίγο σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, τον espresso, και την βανίλια, και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, αφού απορροφηθεί το πρώτο. Τέλος ρίχνουμε και την κρέμα, και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
Κρατάμε στην άκρη 1 κούπα από το μίγμα, και αδειάζουμε την κρέμα στη φόρμα επάνω στα μπισκότα.
Ανακατεύουμε καλά τα 60 γρμ. λιωμένη σοκολάτα, με την κρέμα που κρατήσαμε, και τα τρίμματα μπισκότου που βάλαμε στην άκρη, (αν έμειναν).
Ρίχνουμε κάπως απλωτά με το κουτάλι, τη σοκολατένια κρέμα πάνω στην κρέμα cheesecake, και ανακατεύουμε τα δυο μίγματα φτιάχνοντας έτσι νερά-σχήματα λευκής και σοκολατένιας κρέμας στην επιφάνεια.
Βάζουμε στον πάγκο μας 2-3 μεγάλα κομμάτια φύλλο αλουμινόχαρτο σταυρωτά, τοποθετούμε επάνω την φόρμα με το cheesecake, και γυρνάμε το αλουμινόχαρτο γύρω από τα τοιχώματα της φόρμας, ώστε να την τυλίξουμε καλά με το αλουμινόχαρτο, ώστε να μην περάσει το νερό από το ταψί.
Βάζουμε την φόρμα όπως την έχουμε τυλίξει, μέσα στο ταψί του φούρνου μας, και ρίχνουμε καυτό νερό, να φτάσει μέχρι τη μέση της φόρμας. (αυτό λέγεται ψήσιμο σε μπεν μαρί)
Ψήνουμε για 1 1/4 της ώρας περίπου, στους 160º C. σε αντιστάσεις πάνω κάτω, και στην κάτω θέση του φούρνου. Θα δούμε την κρέμα να έχει σφίξει. Αν χρειαστεί, σκεπάζουμε για λίγο να μην μας καεί η επιφάνεια.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά, και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 5-6 ώρες.

Ολοκλήρωση:
Αφαιρούμε το τσέρκι, και αλείφουμε γύρω γύρω το γλυκό, και 3 εκατοστά την άκρη της επιφάνειας με τις 2 κουταλιές κρέμας, και μισογέρνοντας το γλυκό, πασπαλίζουμε με το ψιλοτριμμένο μπισκότο oreo, το πλαϊνό, και την επιφάνεια που αλείψαμε με την κρέμα.
Κόβουμε σε μερίδες, και σερβίρουμε με λίγο σιρόπι καραμέλας, ή σοκολάτας.
Tip:
Προαιρετικά αν θέλουμε αντί για μπισκότο oreo, πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο καβουρδισμένο αμύγδαλο, και γαρνίρουμε με frosting σοκολάτας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF