Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Μπισκότα μπανόφι (γεμιστά με dulce de leche)

Μπισκότα μπανόφι. Μια συνταγή από την εκπομπή "πρωινό μου" με τον Άκη Πετρετζίκη.
Υλικά:
270 γρ. βούτυρο
100 γρ. άχνη ζάχαρη

3 γρ. ή μια πρέζα αλάτι
300 γρ. αλεύρι μαλακό
1 βανίλια σκόνη
1/2 κ. σούπας κανέλα σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια ή στο μίξερ με το φτερό και τα χτυπάμε μέχρι μόλις να σχηματιστεί η ζύμη. Μιας και θέλουμε τα κουλουράκια μας να είναι όσο πιο τραγανά γίνεται δεν ανακατεύουμε τη ζύμη για πολύ ώρα. Επίσης αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιούμε αλεύρι μαλακό που δεν έχει πολύ γλουτένη. Αφαιρούμε τη ζύμη από το μπολ, την κάνουμε μια μπάλα, την απλώνουμε σε ένα ταψάκι, τη σκεπάζουμε και την βάζουμε στο ψυγείο για καμιά ώρα για να σφίξει και να μπορέσουμε να την ανοίξουμε σε φύλλο. Μετά από μία ώρα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς και με τη βοήθεια ενός πλάστη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 3 χιλιοστών και μετά με ένα κουπάτ κόβουμε μπισκοτάκια διαμέτρου 5-6 εκατοστών. Τα βάζουμε σε μικρή απόσταση μεταξύ τους και τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά. Καλό θα είναι αν ψήνουμε "στον αέρα" σε 2 ταψιά ταυτόχρονα στη μέση περίπου της ώρας ψησίματος να βγάζουμε τα ταψιά, να τους αλλάζουμε θέση και να τα γυρίζουμε κιόλας τη μέσα πλευρά έξω έτσι ώστε να ψήνονται όσο το δυνατό πιο ομοιόμορφα. Τα κουλουράκια πρέπει να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα αλλά να μην περιμένουμε να είναι σκληρά όταν βγουν από το φούρνο. Σκληραίνουν καθώς κρυώνουν και πρέπει να τα αφήσουμε να κρυώσουν καλά για να προχωρήσουμε. Έχουμε ετοιμάσει το dulce de leche βράζοντας ένα ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες σε απλή κατσαρόλα ή για 45 λεπτά σε χύτρα. Με ένα κουταλάκι ή βάζοντας το σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής βάζουμε μια μικρή ποσότητα πάνω σε ένα κουλουράκι από τη μεριά που ήταν στο ταψί. Σκεπάζουμε με ένα άλλο κουλουράκι. Πιέζουμε λίγο να πάει παντού και το τρώμε. Αν θέλουμε μπορούμε να τα διακοσμήσουμε με λίγη άχνη ζάχαρη...

ΤΙΡ: Εκτός από dulce de leche μπορούμε να βάλουμε και άλλη γέμιση όπως μαρμελάδα, πραλίνα, φυστικοβούτυρο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF