Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Σοκολατένια τρουφάκια

Σοκολατένια τρουφάκια από τον Άκη Πετρετζίκη. Εύκολα, απλά, υπέροχα!!
ΥΛΙΚΑ (για 25 τρουφάκια)
180 γρ κρέμα γάλακτος
280 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

1 κ.γ. κονιάκ ή άλλο ποτό
ΥΛΙΚΑ (για την επικάλυψη)
κακάο
ψιλοκομμένοι καβουρδισμένοι ξηροί καρποί
σοκολατένιες τρούφες άλλα υλικά επικάλυψης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει βράση αφαιρούμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε μέσα στο μπολ.
Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε 2 ώρες να κρυώσει. Με ένα μικρό κουταλάκι που το βουτάμε σε σκόνη κακάο παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα. Την κάθε κουταλιά την κάνουμε μπαλάκι στο χέρι μας και την αφήνουμε να πέσει πάνω σε ένα μπολ που έχουμε βάλει τα υλικά επικάλυψης. Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού και να κολλήσει το υλικό επικάλυψης πάνω της. Διατηρούμε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF