Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΜΙΛΦΕΪΓ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Από την εκπομπή του Στέλιου Παρλιάρου, "Γλυκές αλχημείες" 22/12/2014
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΛΦΕΪΓ:

1 πακέτο σφολιάτα
800 γρ. φρέσκο γάλα

200 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
160 γρ. ζάχαρη
80 γρ. αλεύρι
2 αυγά
6 κρόκοι αυγών ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ
200 γρ. κουβερτούρα ΙΟΝ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΛΦΕΪΓ:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα πορτοκαλιού και την τοποθετούμε στη φωτιά. Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τα αυγά και τους κρόκους. Πριν βράσει το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά έως ότου η σοκολάτα λιώσει. Αλλάζουμε σκεύος και σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται με την επιφάνεια της. Όταν η κρέμα κρυώσει, τη μαλακώνουμε μ’ ένα σύρμα ή στο μίξερ για να πετύχουμε λεία υφή.
Απλώνουμε δύο φύλλα σφολιάτας στη λαμαρίνα του φούρνου και τρυπάμε όλη την επιφάνεια τους με ένα πιρούνι πολλές φορές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο αναποδογυρίζουμε τα φύλλα της σφολιάτας, τα πιέζουμε να φύγει ο αέρας και ξαναψήνουμε για άλλα 25 λεπτά. Όταν ψηθούν κόβουμε το 1/3 από τα φύλλα της σφολιάτας, δημιουργώντας δύο μισά κομμάτια. Απλώνουμε τη μισή ποσότητα κρέμας πάνω στο φύλλο σφολιάτας. Τοποθετούμε τα δύο μισά φύλλα πάνω στην κρέμα σοκολάτας και καλύπτουμε με το τελευταίο φύλλο σφολιάτας. Πασπαλίζουμε με κακάο ή ζάχαρη άχνη.

Δείτε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF