Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Τούρτα Σοκολάτα Γάλακτος με Πορτοκάλι

Μια υπέροχη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου, από την εκπομπή,
"Γλυκές Αλχημείες"
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ

60 γρ. αμύγδαλο λευκό
70 γρ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο

50 γρ. ζάχαρη άχνη
70 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ, λιωμένη σε μπεν μαρί
50 γρ. κρέμα γάλακτος ARLA
10 γρ. κορν φλάουρ
60 γρ. ασπράδι αυγών (περίπου 2 ασπράδια) ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
250 γρ. σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη ΙΟΝ
400 γρ. χυμός από πορτοκάλι
500 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή ARLA
1 φύλλο ζελατίνας (5 γρ.)
ξύσμα από ένα πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ
Αλέθουμε στο μπλέντερ το αμύγδαλο μαζί με το φιστίκι και την άχνη. Ανακατεύουμε αυτό το μείγμα με το κορν φλάουρ, την κρέμα γάλακτος και το ασπράδι αυγού. Στο τέλος, προσθέτουμε και τη λιωμένη σοκολάτα. Απλώνουμε το μείγμα σε πάχος 1 εκ. πάνω σε μία λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 15 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε 2 κύκλους διαμέτρου 20 εκ. (Εάν διαθέτουμε τσέρκια διαμέτρου 20 εκ., ψήνουμε το μείγμα του μπισκότου μέσα σε 2 από αυτά).

EKTEΛEΣH ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Βράζουμε τον χυμό πορτοκαλιού μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα τον ρίχνουμε πάνω από την σοκολάτα γάλακτος μαζί με το ξύσμα. Ομογενοποιούμε καλά και ρίχνουμε και το φύλλο ζελατίνας αφού προηγουμένως το έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Όταν η θερμοκρασία φθάσει τους 35-40ο C ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε απαλά.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 22-24 εκ. τοποθετούμε στο κάτω μέρος το ένα μπισκότο και από πάνω τη μισή κρέμα. Συνεχίζουμε με το δεύτερο μπισκότο και την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες ώστε να παγώσει το γλυκό, ξεφορμάρουμε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ή, αν διαθέτουμε, με το φλόγιστρο.

Δείτε το video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF