Φανταστικά μπισκότα με άρωμα πορτοκάλι, γεμιστά με dulce de leche, και επικάλυψη σοκολάτας. Η συνταγή είναι από ξένο περιοδικό, και την έχω μεταφράσει, και παραλάξει με το δικό μου γούστο, και με την δικιά μου τεχνική, για πιό εύκολα, και πιό αρωματικά.
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο, (dulce de leche)
350 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρμ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
110 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλ. αλάτι
1 βανίλια
ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
50 γρμ. κρύο νερό
Επικάλυψη:
300 γρμ. περίπου σοκολάτα κουβερτούρα 35% κακάο, τεμαχισμένη
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, και αλάτι.
2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα να αφρατέψει.
3. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια, και σταδιακά το μίγμα αλευριού.
4. Τελειώνοντας όλο το αλεύρι, προσθέτουμε λίγο-λίγο 50 γρμ. περίπου κρύο νερό, και ανακατεύουμε ώστε να έχουμε μια απαλή ζύμη.
5. Πλάθουμε λίγο τη ζύμη στα χέρια μας, και την χωρίζουμε στα δύο. Την τυλίγουμε με μεμβράνη, και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες να ξεκουραστεί.
6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. βαθμούς στον αέρα, και στρώνουμε σε μια λαμαρίνα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
7. Ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, περίπου 3 με 4 χιλιοστά πάχος, το πολύ.
9. Βάζουμε προσεχτικά τα μπισκοτάκια στη λαμαρίνα με μικρή απόσταση μεταξύ τους, (δεν απλώνουν) και τα ψήνουμε για 9 έως 10 λεπτά το πολύ, να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα.
10. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν καλά τοποθετώντας τα πάνω σε μια σχάρα.
1. Βάζουμε 1/2 κουταλιά της σούπας περίπου dulce de leche σε κάθε ένα από τα μισά μπισκότα.
2. Τοποθετούμε από πάνω καπάκι, τα υπόλοιπα μπισκότα, και πιέζουμε ελαφρώς να κάτσει.
3. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Καλό θα ήταν να την κρατάμε σε σταθερή θερμοκρασία στους 35-40 βαθμούς, πάνω σε μπεν μαρί.
4. Παίρνουμε ένα-ένα μπισκότο με ένα στραβό πιρούνι, (εγώ λύγισα ένα παλιό πιρούνι σε σχεδόν γωνία), και το βυθίζουμε γρήγορα-γρήγορα μέσα στην σοκολάτα. Σηκώνουμε, το αφήνουμε 2-3 δευτερόλεπτα να στραγγίξει, και με ένα μαχαιράκι "τραβάμε" ελαφρά, και αφαιρούμε την περιτή σοκολάτα από πάνω, και από κάτω.
5. Τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα σε δροσερό μέρος, να κρυώσει καλά η σοκολάτα.
Tips:
1. Αν τα μπισκότα τα θέλουμε με σοκολάτα, προσθέτουμε 30 γρμ. σκόνη άγλυκο κακάο, και αφαιρούμε ανάλογο αλεύρι.
2. Μπορούμε να αρωματίσουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα, με μια κουτ. σ. ουίσκι, ή με άρωμα πορτοκάλι.
3. Για τους πιο... καυτούς, και για πιο πιπεράτη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στη σοκολάτα ελάχιστη καυτερή πάπρικα, ή μαύρο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.