Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Μπισκότα γεμιστά με Dulce de Leche και επικάλυψη σοκολάτας

Φανταστικά μπισκότα με άρωμα πορτοκάλι, γεμιστά με dulce de leche, και επικάλυψη σοκολάτας. Η συνταγή είναι από ξένο περιοδικό, και την έχω μεταφράσει, και παραλάξει με το δικό μου γούστο, και με την δικιά μου τεχνική, για πιό εύκολα, και πιό αρωματικά.
Αποκλειστικά για το SintagesPanos.
Υλικά:
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο, (dulce de leche)
350 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρμ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
110 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλ. αλάτι
1 βανίλια
ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
50 γρμ. κρύο νερό

Επικάλυψη:
300 γρμ. περίπου σοκολάτα κουβερτούρα 35% κακάο, τεμαχισμένη

Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, και αλάτι.
2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα να αφρατέψει.
3. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια, και σταδιακά το μίγμα αλευριού.
4. Τελειώνοντας όλο το αλεύρι, προσθέτουμε λίγο-λίγο 50 γρμ. περίπου κρύο νερό, και ανακατεύουμε ώστε να έχουμε μια απαλή ζύμη.
5. Πλάθουμε λίγο τη ζύμη στα χέρια μας, και την χωρίζουμε στα δύο. Την τυλίγουμε με μεμβράνη, και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες να ξεκουραστεί.
6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. βαθμούς στον αέρα, και στρώνουμε σε μια λαμαρίνα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
7. Ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, περίπου 3 με 4 χιλιοστά πάχος, το πολύ.
8. Με ένα στρογγυλό κόπτη μπισκότων (κουπ-πατ) 4 - 5 εκ. διάμετρο, κόβουμε όλη τη ζύμη.
9. Βάζουμε προσεχτικά τα μπισκοτάκια στη λαμαρίνα με μικρή απόσταση μεταξύ τους, (δεν απλώνουν) και τα ψήνουμε για 9 έως 10 λεπτά το πολύ, να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα.
10. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν καλά τοποθετώντας τα πάνω σε μια σχάρα.
Ολοκλήρωση:
1. Βάζουμε 1/2 κουταλιά της σούπας περίπου dulce de leche σε κάθε ένα από τα μισά μπισκότα.
2. Τοποθετούμε από πάνω καπάκι, τα υπόλοιπα μπισκότα, και πιέζουμε ελαφρώς να κάτσει.
3. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Καλό θα ήταν να την κρατάμε σε σταθερή θερμοκρασία στους 35-40 βαθμούς, πάνω σε μπεν μαρί.
4. Παίρνουμε ένα-ένα μπισκότο με ένα στραβό πιρούνι, (εγώ λύγισα ένα παλιό πιρούνι σε σχεδόν γωνία), και το βυθίζουμε γρήγορα-γρήγορα μέσα στην σοκολάτα. Σηκώνουμε, το αφήνουμε 2-3 δευτερόλεπτα να στραγγίξει, και με ένα μαχαιράκι "τραβάμε" ελαφρά, και αφαιρούμε την περιτή σοκολάτα από πάνω, και από κάτω.
5. Τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα σε δροσερό μέρος, να κρυώσει καλά η σοκολάτα.

Tips:
1. Αν τα μπισκότα τα θέλουμε με σοκολάτα, προσθέτουμε 30 γρμ. σκόνη άγλυκο κακάο, και αφαιρούμε ανάλογο αλεύρι.
2. Μπορούμε να αρωματίσουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα, με μια κουτ. σ. ουίσκι, ή με άρωμα πορτοκάλι.
3. Για τους πιο... καυτούς, και για πιο πιπεράτη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στη σοκολάτα ελάχιστη καυτερή πάπρικα, ή μαύρο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF