1 πακέτο φύλλο για καταΐφι
500 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. βούτυρο
2 κρόκοι αυγών
1 αυγό ολόκληρο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
750 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
80 γρ. γλυκόζη
50 γρ. φιστίκι τριμμένο για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΙΦΙ:
Βάζουμε το βούτυρο στα μικροκύματα για να λιώσει χωρίς να καεί. Ανοίγουμε με τα χέρια μας πολύ καλά το φύλλο καταΐφι, έτσι ώστε να μην έχει καθόλου κόμπους. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε το μισό φύλλο στο ταψί πιέζοντας προς τα κάτω. Βουτυρώνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και τα αυγά. Απλώνουμε την κρέμα και βάζουμε από πάνω το υπόλοιπο φύλλο και βουτυρώνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα. Μόλις περάσουν τα 50 λεπτά ψησίματος, φτιάχνουμε το σιρόπι. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη γλυκόζη για 1 λεπτό.
Σιροπιάζουμε όταν είναι και τα δύο ζεστά.
500 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. βούτυρο
2 κρόκοι αυγών
1 αυγό ολόκληρο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
750 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
80 γρ. γλυκόζη
50 γρ. φιστίκι τριμμένο για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΙΦΙ:
Βάζουμε το βούτυρο στα μικροκύματα για να λιώσει χωρίς να καεί. Ανοίγουμε με τα χέρια μας πολύ καλά το φύλλο καταΐφι, έτσι ώστε να μην έχει καθόλου κόμπους. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε το μισό φύλλο στο ταψί πιέζοντας προς τα κάτω. Βουτυρώνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και τα αυγά. Απλώνουμε την κρέμα και βάζουμε από πάνω το υπόλοιπο φύλλο και βουτυρώνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα. Μόλις περάσουν τα 50 λεπτά ψησίματος, φτιάχνουμε το σιρόπι. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη γλυκόζη για 1 λεπτό.
Σιροπιάζουμε όταν είναι και τα δύο ζεστά.
Δείτε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.