Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Φοντάν σοκολάτας, με καρδιά από βατόμουρα

Ένα φανταστικό φοντάν σοκολάτας (σουφλέ) από Γάλλο chef, που τρέχει από το εσωτερικό του κόκκινη ρευστή λάβα... Με καρδιά από ρευστή σοκολάτα, και βατόμουρο, ή φράουλα, κ.λ.π. Η συνταγή είναι μεταφρασμένη από εμένα, αποκλειστικά για το SintagesPanos.
Υλικά για 6 φοντάν:
3 Αυγά
110 γραμ. ζάχαρη άχνη
90 γραμ. μαύρη κουβερτούρα 55% - 70% κακάο
85 γραμ. βούτυρο ανάλατο
35 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γραμ. βατόμουρα, ή φράουλες
10 γραμ. ζάχαρη άχνη

Για γαρνίρισμα:
ζάχαρη άχνη
μερικά βατόμουρα

Εκτέλεση:

Βατόμουρα:
Πολτοποιούμε στο μούλτι τα βατόμουρα με τα 10 γραμ. ζάχαρη άχνη, και γεμίζουμε τις παγοθήκες, ή θήκες σιλικόνης για σοκολατάκια. Τις βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.

Μίγμα φοντάν:
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά. Κατεβάζουμε από το μίξερ τον κάδο.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα, και ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα.
Ρίχνουμε και το αλεύρι, και ομογενοποιούμε απαλά με το σύρμα. Βάζουμε το μίγμα σε μια σακούλα του κορνέ.
Κόβουμε λωρίδες κομμάτια χαρτί ψησίματος και μετά το τυλίγουμε σε ρολό στο χέρι μας. Το βάζουμε μέσα σε δαχτυλίδια ανοξείδωτα 8 εκ. διάμετρο.
Διαμοιράζουμε στα δαχτυλίδια το μισό μίγμα φοντάν, και στη συνέχεια τοποθετούμε απαλά ένα παγάκι βατόμουρο, και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μίγμα φοντάν.
Ψήνουμε στους 200° C για 10 λεπτά.
Τοποθετούμε σε πιατάκι, αφαιρούμε το δαχτυλίδι, και στη συνέχεια αφαιρούμε και το χαρτί.
Σερβίρονται ζεστά, πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη, και γαρνιρισμένα με μερικά βατόμουρα.

Σημείωση:
Χρησιμοποιήστε άλλα κόκκινα φρούτα αρεσκείας σας, όπως φράουλες, σμέουρα, κεράσια, κ.λ.π.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φορμίτσες μιας χρήσεως, βουτυρωμένες και πουδραρισμένες με αλεύρι, ή με κακάο.

Δείτε στο video πως φτιάχνενται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF