Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Chocolate and raspberry surprise

Υπέροχες σοκολατένιες κούπες με βατόμουρα. Η συνταγή είναι μεταφρασμένη από εμένα, αποκλειστικά για το SintagesPanos.
Υλικά για 6 σοκολατένιες κούπες:

Για τη σοκολάτα:
120 γρ. βούτυρο κακάο
3 κουτ. σ. λάδι καρύδας
9 κουτ. σ. σκόνη κακάο (90 γρ.)
3 κουτ. σ. μέλι
1/4 κουτ. γλ. κανέλα
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
2 πρέζες τσίλι (προαιρετικά)

Για τη γέμιση:
3/4 κούπας βατόμουρα (κατεψυγμένα)
1 1/2 κουτ. σ. μέλι
2-3 κουτ. γλ. χυμό λεμονιού
1 κουτ. γλ. εσάνς βανίλιας
3 κουτ. γλ. σπόρους Chia

Εκτέλεση:

Σοκολάτα:
Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο κακάο, το λάδι καρύδας, και το μέλι.
Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το κακάο. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα μπαχαρικά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το τοποθετούμε σε παγωμένο νερό για 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
Αφαιρούμε από το νερό και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τη σοκολάτα, σιγά-σιγά, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Την φέρνουμε σε σημείο που να παρομοιάζει με λιωμένη σοκολάτα.
Μόλις αποκτήσει την επιθυμητή σύσταση, ρίχνουμε περίπου 2 κουταλιές της σούπας στις θήκες στη φόρμα για muffin. Με το κουτάλι ανεβάζουμε τη σοκολάτα στα τοιχώματα, έτσι ώστε να επικαλύψουμε τις πλευρές της φόρμας.
Θα χρειαστεί να επαναλάβουμε μερικές φορές για να πάρει ένα αρκετά παχύ στρώμα σοκολάτας στις πλευρές. Στη συνέχεια τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει η σοκολάτα, για να προχωρήσουμε στη γέμιση.
Γέμιση:
Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά, εκτός από τους σπόρους Chia, και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα.
Αδειάζουμε σε ένα μπολ, και αναμιγνύουμε και τους σπόρους chia.
Μόλις σκληρύνει η σοκολάτα, γεμίζουμε τις κούπες με την γέμιση αφήνοντας 3-4 χιλ. κενό για τη σοκολάτα, και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 20 λεπτά περίπου.
Κατόπιν, αφού παγώσουν, σκεπάζουμε με ένα σχετικά μέτριο στρώμα σοκολάτας 3-4 χιλ. να καλύψει τη γέμιση, και τοποθετούμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά να σφίξει η σοκολάτα.
Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα να βγουν οι σοκολατένιες κούπες, και τις τοποθετούμε σε πιατέλα.
Σερβίρουμε σε πιατάκι, και διακοσμούμε με δύο τρία βατόμουρα. Διατηρούνται στο ψυγείο, κατά προτίμηση σε τάπερ που να κλείνει καλά, για να αποφύγουμε την υγρασία.

Πηγή: http://talesofakitchen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF