Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Cheesecake με μήλο και καραμέλα

Μια καταπληκτική συνταγή για ένα διαφορετικό cheesecake, με γέμιση μήλου, κρούστα με κράμπλ από νυφάδες βρώμης, και κάσιους, που πρόσθεσα εγώ για καλύτερη γεύση, και τέλος γαρνιρισμένο με σιρόπι σπιτικής καραμέλας. Εύκολη, απλή, υπέροχη, γραμμένη βήμα - βήμα για να την εκτελέσετε όλοι. Η συνταγή είναι μεταφρασμένη από μένα, αποκλειστικά για το SintagesPanos.
Υλικά για ταψί 35x25 εκ. περίπου (15 κομμάτια)

Για την βάση:
140 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρμ. ζάχαρη καστανή
230 γρμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, σε μικρά κιβάκια

Για την κρέμα cheesecake:
500 γρμ. τυρί κρέμα
100 ζάχαρη άχνη
1 κουτ. γλ. εσάνς βανίλιας
2 αυγά

Για την γέμιση:
2 μεγάλα μήλα Golden delicious
1/2 κουτ. γλ. κανέλα σκόνη
2 κουτ. σ. κοφτές ζάχαρη άχνη

Για το κράμπλ:
40 γρμ. νυφάδες βρώμης
40 γρμ. κάσιους ψιλοκομμένα
100 γρμ. ζάχαρη καστανή
120 γρμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την διακόσμηση:
300 γρμ. καραμέλα*

Υλικά για την καραμέλα*:
150 γρμ. ζάχαρη
25 ml νερό
125 ml κρέμα γάλακτος
1/2 κουτ. σ. γλυκόζη
1 βανίλια
1 τσιμπιά αλάτι

Εκτέλεση συνταγής:
1. Προθερμένουμε το φούρνο στους 180° βαθμούς C.
2. Ανακατεύουμε με τα χέρια καλά το αλεύρι, το βούτυρο, και την καστανή ζάχαρη.
3. Στρώνουμε με το χέρι τη ζύμη σε ένα ταψί 35x25 εκ. και την πατάμε με ένα ποτήρι, ή μεγάλη σπάτουλα, να κάτσει ομοιόμορφα. Την ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
4. Σε ένα μεγάλο μπολ, κτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, και μετά τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν. Όχι υπερβολικά.
5. Αδειάζουμε την κρέμα επάνω στη ζεστή βάση.
6. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια 2 εκ.
7. Τα ανακατεύουμε με την κανέλα και την άχνη ζάχαρη, και τα αδειάζουμε ομοιόμορφα επάνω στη κρέμα.
8. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά-καλά με τα χέρια το αλεύρι, τα κάσιους, τις νυφάδες βρώμης, την καστανή ζάχαρη, και το βούτυρο, φτιάχνοντας έτσι ένα μίγμα που να τρίβει. Το κάνουμε σαν χοντρά ψίχουλα.
9. Αδειάζουμε το κράμπλ, και το απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω στα μήλα, φτιάχνοντας μια επίπεδη επιφάνεια, και το πιέζουμε ελαφρώς με το πίσω μέρος μιας φαρδιάς σπάτουλας να κάτσει.
10. Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° βαθμούς C. και ψήνουμε για 25 λεπτά να κάνει χρώμα. Μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 150° βαθμούς C. και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά ακόμα.
11. Κόβουμε σε μερίδες 7x7 εκ. (ενδεικτικά) και περιχύνουμε κάθε κομμάτι με την καραμέλα.

Εκτέλεση καραμέλας:
1. Σε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το νερό σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
2. Ανεβάζουμε την θερμοκρασία, και βράζουμε το σιρόπι χωρίς ανακάτεμα, μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ καστανό χρώμα. (Μην το σκουρίνετε πολύ, διότι θα καεί και θα πικρίσει).
3. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας αργά, (προσέξτε, σιγά-σιγά και προσεχτικά διότι φουσκώνει) ρίχνουμε και την βανίλια.
4. Ανακατεύουμε καλά, και το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λεπτά.
5. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, και προσθέτουμε τη γλυκόζη, ανακατεύοντας πολύ καλά. Το αδειάζουμε σε ένα καθαρό μπολ, και το αφήνουμε να κρυώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF