Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ομ Αλί (Um Ali Αλεξάνδρεια)

Η συνταγή είναι από την εκπομπή "Μπουκιά και συχώριο" του Ηλία Μαμαλάκη.

Υλικά για 4 άτομα:
½ κιλό γάλα
100 γραμ κρέμα γάλακτος
3-4 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη
2 φύλλα σφολιάτας
250 γρμ. καραμελωμένους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, χουρμάδες, σουλτανίνα, κ.λ.π.
Κερασάκια γλασέ

Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βράζετε το γάλα.
Σε ένα άλλο μπολ κτυπάτε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε σαντιγί.
Ψήνετε στον φούρνο τα φύλλα της σφολιάτας μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν.
Παίρνετε 4 ατομικά μπολάκια πυρίμαχα. Μέσα στο κάθε ένα σπάτε με το χέρι σας το φύλλο σφολιάτας και σκεπάζετε τον πάτο. Προσθέτετε από πάνω τους 3-4 κουταλιές της σούπας καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. Συνεχίζετε με άλλη μία στρώση σπασμένη σφολιάτα. Ρίχνετε από πάνω το καυτό γάλα, αφήνετε ένα λεπτό να τραβήξει, και βάζετε από πάνω την σαντιγί.
Τοποθετείτε τα μπολάκια στο φούρνο. Ψήνετε στο γκριλ για 15 λεπτά, στους 180ο  C να πάρουν χρώμα. Σερβίρετε γαρνίροντας με κερασάκια και ξηρούς καρπούς, ή καραμελωμένα αμύγδαλα.

Σημείωση:
Για να καραμελώσετε τους ξηρούς καρπούς, βάλτε σε ένα τηγάνι 3-4 κουταλιές ζάχαρη, αφήστε σε δυνατή φωτιά να λιώσει η ζάχαρη χωρίς ανακάτεμα, και ρίξτε του ξηρούς καρπούς, ανακατέψτε τους για λίγο, και αποσύρεται από την φωτιά αμέσως για να μην σας καούν.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF