Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Tiramisu με σμέουρα, και κρέμα κανέλας

Μια υπέροχη, λαχταριστή, αλλιώτικη συνταγή Τιραμισού. Η συνταγή είναι μεταφρασμένη από εμένα, αποκλειστικά για το sintagespanos.

Υλικά:
250 γρμ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε
70 γρμ. ξινό γιαούρτι
40 γρμ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη (ή μερικές σταγόνες έλαιο κανέλας)
1 πρέζα αλάτι
250 γρμ. κρέμα γάλακτος, κρύα
1/2 κούπα Martini Bianco
16 - 18 μπισκότα σαβαγιάρ
1 1/2 κούπα φρέσκα σμέουρα, η βατόμουρα, (εναλλακτικά κατεψυγμένα)

Για τη διακόσμηση:
200 γρμ. κρέμα γάλακτος, κρύα
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
½ κουτ. του γλυκού κανέλα σκόνη (ή μερικές σταγόνες έλαιο κανέλας)
Λίγα φρέσκα σμέουρα, η βατόμουρα
Λίγη τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση:
1) Πάρτε μία μέτρια, προς μεγάλη παραλληλόγραμμη φόρμα για κέικ, μιας χρήσης, αλείψτε την με λίγο λάδι, και στρώστε μέσα μία μεμβράνη, οι άκρες να εξέχουν αρκετά έξω από την φόρμα.

2) Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά με το μίξερ το μασκαρπόνε, το γιαούρτη, τη ζάχαρη άχνη, την κανέλα, και το αλάτι.

3) Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή γιαουρτιού. Ρίξτε την διαδοχικά στο μείγμα κρέμα μασκαρπόνε, και με μια λαστιχένια σπάτουλα, διπλώστε απαλά να ενωθούν τα υλικά.

4) Ρίξτε το μαρτίνι σε ένα βαθύ πιάτο. Βουτήξτε 3 - 4 από τα μπισκότα σαβαγιάρ στο μαρτίνι, (γυρίστε τα γρήγορα για να βραχούν και από τις δύο πλευρές) Στρώστε τον πάτο της φόρμας με τα μπισκότα, και απλώστε πάνω την μισή κρέμα μασκαρπόνε. Απλώστε τα σμέουρα, και ρίξτε το υπόλοιπο της κρέμας μασκαρπόνε πάνω από τα σμέουρα. Βουτήξτε και τα υπόλοιπα μπισκότα στο μαρτίνι να βραχούν καλά και από τις δύο πλευρές, και τοποθετήστε τα πάνω από την κρέμα, έτσι ώστε να την καλύψει πλήρως. Γυρίστε καλά την μεμβράνη που προεξέχει πάνω στα μπισκότα. Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες, η για μία νύχτα, να παγώσει καλά.

5) Όταν παγώσει, ξετυλίξτε την μεμβράνη, αναποδογυρίστε το γλυκό πάνω σε μία πιατέλα, και αφαιρέστε την μεμβράνη. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη και την κανέλα, σε σαντιγί, και διακοσμήστε με μία σακούλα του κορνέ το γλυκό. Βάλτε μερικά σμέουρα πάνω στην κρέμα σαντιγί, και πασπαλίστε στην κορυφή την τριμμένη σοκολάτα.
Κόψτε σε μερίδες, και σερβίρετε.
Σερβίρει: 10 - 12 μερίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF