Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Σφολιατάκια Δανίας

Σφολιατάκια Δανίας, με μια υπέροχη κρέμα τυριού - αμυγδάλου, και με ξηρά, η φρέσκα φρούτα. Ιδανικά για το πρωινό σας, για τον καφέ σας, για το κολατσιό σας, αλλά και για οποιαδήποτε ώρα.  Απολαυστικά  για μικρούς και μεγάλους. Στη συνταγή έχω προσθέσει και την δικιά μου πινελιά. Απολαύστε τα.
Υλικά:
Μία Δανέζικη γλυκιά σφολιάτα. (Βλ. συνταγή)

Κρέμα τυριού:
Υλικά: 
130 γρμ. τυρί κρέμα
70 γρμ. ζάχαρη
15 γρμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
20 γρμ. αλεύρι
1 μικρό κρόκο αυγού, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:
Μαλακώστε το τυρί κρέμα με το μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέστε το βούτυρο και χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν.
Προσθέστε τη ζάχαρη σε τρεις δόσεις, αναμιγνύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Χτυπήστε το αυγό με την βανίλια, και προσθέστε το στο μείγμα, μαζί και το αλεύρι. Ανακατέψτε καλά.
Μπορείτε να το φτιάξετε από πριν. Διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές ημέρες. Φέρτε το σε θερμοκρασία δωματίου πριν το χρησιμοποιήσετε.
Κρέμα αμυγδάλου:

Υλικά:
70 γρμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρμ. ζάχαρη
70 γρμ. αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
20 γρμ. αλεύρι
1 μικρό αυγό ελαφρώς χτυπημένο, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κουτ. γλ. ρούμι

Εκτέλεση:
Ανακατέψτε το αλεύρι και αμύγδαλο μαζί.
Σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός, ανακατέψτε το βούτυρο, και τη ζάχαρη.
Προσθέστε το αυγό λίγο-λίγο, ανακατεύοντας. Χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Προσθέστε το μείγμα αλεύρι/αμύγδαλο, και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί. Τέλος προσθέστε το ρούμι και ανακατέψτε καλά.

Μπορείτε να το φτιάξετε από πριν. Διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές ημέρες. Φέρτε το σε θερμοκρασία δωματίου πριν το χρησιμοποιήσετε.
Φρούτα:
Ξερά δαμάσκηνα, ξερά βερίκοκα, σταφίδα ξανθιά, κερασάκια, μαρμελάδα φράουλα, η μαρμελάδα φρούτα του δάσους, κ.λ.π.
Λίγο φιλέ αμυγδάλου.
Μπορείτε να βάλετε και φρέσκα φρούτα, βερίκοκα κομμένα στη μέση, φέτες αχλάδι, μήλο, φράουλες, σμέουρα, κ.λ.π.

Για το σιρόπι:
100 γρμ. ζάχαρη
60 γρμ. νερό
1 κουτ. σ. σιρόπι καλαμποκιού

Εκτέλεση για το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα βάλτε όλα τα υλικά και βράστε τα σε δυνατή φωτιά. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.

Για την επάλειψη αυγού:
1 μεγάλο αυγό
1 κουτ. σ. γάλα
Εκτέλεση για την επικάλυψη αυγού:
Χτυπήστε καλά το αυγό με το γάλα.

Ολοκλήρωση:
Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη Δανίας σε 30 Χ 30 εκ. πλάτος, και 1/2 εκ. πάχος. Κόψτε τις άκρες ίσια να τετραγωνιστεί, και βουρτσίστε με ένα πινέλο το περιττό αλεύρι. Κόψτε το τετράγωνο σε 9 μικρότερα τετράγωνα, 10 Χ 10 εκ.
Ανακατέψτε καλά και τις δύο κρέμες, αμυγδάλου, τυριού, και βάλτε από μία καλή κουταλιά στο κέντρο, σε κάθε σφολιατάκι. Διπλώστε τις γωνίες σύμφωνα με το σχέδιο. (Βλέπε φώτο) Βάλτε πάνω στην κρέμα από ένα φρούτο, η μία κουταλιά μαρμελάδα, η λίγες σταφίδες, κ.λ.π. Τοποθετήστε τα σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, σε απόσταση 5 εκ. μεταξύ τους. Αλείψτε την επιφάνεια του φύλλου με το αυγό, και σε αυτά που θα βάλετε μαρμελάδα, θα πασπαλίσετε λίγο φιλέ αμυγδάλου από πάνω. Αλείψτε με λάδι μια μεμβράνη, και σκεπάστε χαλαρά τα αρτοσκευάσματα. Αφήστε τα σε ζεστό δωμάτιο να φουσκώσουν και να είναι σπογγώδες στην αφή, περίπου 1 - 1 ½ ώρα.
Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 C για 20-25 λεπτά περίπου, να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Αφήστε τα να κρυώσουν 5-10 λεπτά, και στη συνέχεια με ένα πινέλο αλείψτε τα καλά με το σιρόπι.












Σημείωση:
Δώστε το δικό σας σχήμα, με την δικιά σας φαντασία.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF