Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Σφολιάτα με κρέμα τυρί, και φράουλες

Υπέροχη λαχταριστή λιχουδιά σφολιάτας γεμιστή με κρέμα τυριών, και ψημένες φράουλες. Η συνταγή είναι μεταφρασμένη από εμένα, αποκλειστικά για το sintagespanos.
Για τη ζύμη:
Μισή δόση ζύμης Δανέζικης σφολιάτας, από την συνταγή. Βλ. συνταγή.

Για την γέμιση τυριού:
90 γρμ. τυρί ρικότα
90 γρμ. τυρί κρέμα
3 κουτ. σ. ζάχαρη άχνη
μία πρέζα αλάτι
¼ κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα από μισό πορτοκάλι

Για τη γέμιση φράουλας:
450 γρμ. φράουλες
90 γρμ. σιρόπι καλαμποκιού
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
1 κουτ. σ. Grand Marnier

Για την επάλειψη αυγού:
1 μεγάλο αυγό
1 κουτ. σ. γάλα

Για το σιρόπι:
100 γρμ. ζάχαρη
60 γρμ. νερό
1 κουτ. σ. σιρόπι καλαμποκιού

Για το γλάσο ζάχαρης:
125 γρμ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
2 κουτ. σ. φρέσκο ​​χυμό πορτοκαλιού
Μια σταγόνα εκχύλισμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

Γέμιση τυριού:
Ανακατέψτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να έχετε μια απαλή κρέμα.

Γέμιση φράουλας:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 C.
Κόψτε τις φράουλες στη μέση ή στα τέσσερα εάν είναι πολύ μεγάλες. Ανακατέψτε τις φράουλες με το σιρόπι καλαμποκιού. Βάλτε τις σε ένα ταψάκι, και ψήστε τις ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρώμα και να δέσει το σιρόπι, περίπου 45 λεπτά έως 1 ώρα. Αφαιρέστε τις από το φούρνο, αδειάστε τις σε ένα μπολ με καπάκι, και προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού και το Grand Marnier. Ανακατέψτε καλά και φυλάξτε το στο ψυγείο μέχρι να χρειαστεί. Μπορεί να παρασκευαστεί και μία ημέρα πριν.

Για το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα βάλτε όλα τα υλικά και βράστε τα σε δυνατή φωτιά. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.

Για την επικάλυψη αυγού:
Χτυπήστε καλά το αυγό με το γάλα.

Για το γλάσο ζάχαρης:
Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά μαζί, να γίνει μία λεία ρευστή πάστα.

Ολοκλήρωση γλυκού:
Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη Δανίας σε 30 Χ 30 εκ. πλάτος, και 1/2 εκ. πάχος. Κόψτε τις άκρες ίσια να τετραγωνιστεί, και βουρτσίστε με ένα πινέλο το περιττό αλεύρι. Κόψτε το τετράγωνο σε 9 μικρότερα τετράγωνα, 10 × 10 εκ.

Τοποθετήστε μια κουταλιά γέμιση τυριού στο κέντρο κάθε τετραγώνου. Χρησιμοποιώντας μία τρυπητή κουτάλα, η πιρούνι, τοποθετήστε από μία φράουλα δεξιά και αριστερά της κρέμας. Αλείψτε με ένα πινέλο τις άκρες του κάθε τετράγωνου με το αυγό. Πάρτε δύο αντίθετες γωνίες και διπλώστε τις. Πιέστε ελαφρώς τις άκρες από τις γωνίες για να κολλήσουν. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
Τοποθετήστε τα σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, σε απόσταση 5 εκ. μεταξύ τους. Αλείψτε την επιφάνεια του φύλλου με το αυγό. Αλείψτε με λάδι μια μεμβράνη, και σκεπάστε χαλαρά τα αρτοσκευάσματα. Αφήστε τα σε ζεστό δωμάτιο να φουσκώσουν και να είναι σπογγώδες στην αφή, περίπου 1 - 1 ½ ώρα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 C. Ψήστε τα γλυκά για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Αν χρειαστεί στο διάστημα αυτό, γυρίστε το ταψί αντίθετα, για να ψηθούν ομοιόμορφα όλα.
Αφήστε τα να κρυώσουν 5-10 λεπτά, και στη συνέχεια με ένα πινέλο αλείψτε τα καλά με το σιρόπι.
Όταν τα γλυκά έχουν κρυώσει καλά, βάλτε τα σε ένα καθαρό ταψί, η λαμαρίνα, και περιχύσετε τα με το γλάσο ζάχαρης, σχηματίζοντας λεπτές γραμμές στην επιφάνειά τους. Αν το γλάσο είναι πηχτό, προσθέστε λίγο χυμό πορτοκάλι, η νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF