Μια συνταγή με τον Στέλιο Παρλιάρο από την εκπομπή, "Γλυκές αλχημείες" στον ΣΚΑΙ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ100 γρ. μπισκότα cream crackers ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
50 γρ. βούτυρο LURPAK
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
700 γρ. τυρί κρέμα BUKO ARLA
ξύσμα από 1 λεμόνι
150 γρ. ζάχαρη άχνη
3 αυγά ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ:
250 γρ. φρούτα του δάσους
200 ζάχαρη
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΜΠΛ:
1 πακέτο (140 γρ.) μπισκότα cream crackers ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
110 γρ. βούτυρο LURPAK
75 γρ. καστανή ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ:
Αλέθουμε crackers. Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων και το ρίχνουμε πάνω στα τριμμένα crackers. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και ζυμώνουμε με το χέρι.
Απλώνουμε και στρώνουμε καλά με το χέρι σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκατοστών.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, ξύσμα από ένα λεμόνι και την άχνη ζάχαρη.
Τα χτυπάμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τη βάση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40 λεπτά περίπου.
Για να φτιάξουμε το κραμπλ, κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια και το λιώνουμε σε μια κατσαρόλα. Αλέθουμε τα cream crackers σε σκόνη.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και την καστανή ζάχαρη.
Όταν τα υλικά δέσουν, προσθέτουμε και το αλεύρι. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε με τα χέρια.
Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του μπωλ σε μια λαδόκολλα.
Το τυλίγουμε και το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να κρυώσει.
Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε τα κατεψυγμένα φρούτα του δάσους.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά. Αφού πάρει βράσει το αφήνουμε λίγα λεπτά μέχρι να δέσει.
Αδειάζουμε τη μαρμελάδα σε ένα επίπεδο σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα. Την αφήνουμε να κρυώσει.
Αδειάζουμε τη μαρμελάδα σε ένα επίπεδο σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα. Την αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν η θερμοκρασία του γλυκού πέσει, τοποθετούμε κραμπλ ένα εκατοστό περιφερειακά στο τσέρκι. Απλώνουμε την μαρμελάδα.
Σκεπάζουμε το γλυκό με το υπόλοιπο κραμπλ, που το τρίβουμε στο χέρι ή στον τρίφτη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C -170°C για άλλα 25 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Πηγή: glykes-alchimies.gr
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Πηγή: glykes-alchimies.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.