Βουτυρόκρεμα με κρέμα πατέ πομπέ. Γαλλικά, pâte à bombe. Ιδανική για να γαρνίρουμε τούρτες, κάπκεϊκ, να γεμίσουμε μπισκότα, να γεμίσουμε ρολό, και για πολλές ακόμα χρήσεις.
Υλικά:85 γρμ. κρόκους αυγών
230 γρμ. ζάχαρη
80 γρμ. νερό
300 γρμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ για λίγο τους κρόκους.
Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη σε δυνατή φωτιά να φτάσει στους 118° C. Αποσύρουμε από τη φωτιά, και ρίχνουμε το σιρόπι στον κάδο με τους κρόκους, με σιγανή ροή σαν κλωστή, συνεχίζοντας να χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν καλά οι κρόκοι, και να κρυώσουν.
Τέλος, προσθέτουμε λίγο-λίγο το βούτυρο, να ενσωματωθεί και να γίνει μια αφράτη κρέμα.
Μπορούμε να τη χρωματίσουμε, και να την αρωματίσουμε με ότι θέλουμε. Βανίλια, κάποιο λικέρ, καφέ, ξύσμα πορτοκάλι, κ.λ.π.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.