Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Cookies πορτοκαλιού με κομμάτια σοκολάτας

Τραγανά μπισκότα πορτοκαλιού με κομμάτια σοκολάτας. Η συνταγή είναι μεταφρασμένη αποκλειστικά για το SintagesPanos.
Υλικά:
300 γρμ. αλεύρι
1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/3 κουτ. γλ. αλάτι
230 γρμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρμ. ζάχαρη άχνη
460 γρμ. ζάχαρη καστανή
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουτ. σ. χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 3 μεγάλα πορτοκάλια
1 βανίλια
120 γρμ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 C. Στρώνουμε σε δυο λαμαρίνες χαρτί ψησίματος.
2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα, και το αλάτι.
3. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, με τις δυο ζάχαρες, σε δυνατή ταχύτητα για μερικά λεπτά να αφρατέψει.
4. Χαμηλώνουμε σε μέτρια ταχύτητα, και προσθέτουμε το αυγό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, και την βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
5. Τέλος προσθέτουμε το μίγμα αλευριού, και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα να ενσωματωθούν.
6. Αφαιρούμε από το μίξερ, και προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μαρίζ.
7. Με ένα κουτάλι βάζουμε από 1 καλή κουταλιά της σούπας ζύμης στις λαμαρίνες, και σε απόσταση 5 εκ. μεταξύ τους, και τις πιέζουμε λίγο να κάτσουν.
8. Ψήνουμε για 12 έως 15 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ένα απαλό χρώμα.
9. Αφαιρούμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν για 1-2 λεπτά, και τα τοποθετούμε σε σχάρα, να κρυώσουν εντελώς.
Διατηρούνται κλεισμένα καλά σε μεταλλικό κουτί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF