Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Μπισκότα μήλου με καραμέλα

Πεντανόστιμα τραγανά μπισκότα μήλου, με πραγματική καραμέλα. Η συνταγή είναι μεταφρασμένη από εμένα, αποκλειστικά για το SintagesPanos.
Υλικά για 35 μπισκότα περίπου:
500 γρμ. αλεύρι
1 1/2 κουτ. σ. ζάχαρη
6 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
2 κουτ. γλ. αλάτι
220 γρμ. βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε κυβάκια
2 μέτρια μήλα Fuji καθαρισμένα και τριμμένα στο χοντρό
2 αυγά
6 κουτ. σ. κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
1/2 κουτ. γλ. κανέλα
120 γρμ. σάλτσα καραμέλας, (6 κουτ. σ.)

Για τη σάλτσα καραμέλας:
150 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρμ. κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
μια πρέζα αλάτι

Για το γαρνίρισμα:
120 γρμ. σάλτσα καραμέλας
Εκτέλεση:

Καραμέλα:
1. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει. Ρίχνουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει, να γίνει υγρή, και να πάρει ένα ελαφρύ καστανό χρώμα. (Μην το σκουρίνετε πολύ, διότι θα καεί και θα πικρίσει).
2. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας αργά, (προσέξτε, σιγά-σιγά και προσεχτικά διότι φουσκώνει).
3. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για 1-2 λεπτά.
4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι και την βανίλια, και ανακατεύουμε καλά. Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, και να σφίξει.

Ζύμη:
1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μήλα, την κρέμα γάλακτος, τη σάλτσα καραμέλας, την κανέλα, την βανίλια, και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.
3. Προσθέστε το μίγμα στο μπολ με το μίγμα αλευριού, και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν καλά.
4. Πασπαλίζουμε από πάνω λίγο αλεύρι, και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λεία ζύμη.
5. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο 1 εκ. πάχος, και κόβουμε με κουπ πατ σε κύκλους 3,5 - 4 εκ. περίπου.
6. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς C. για 15-18 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
7. Αφήνουμε να κρυώσουν επάνω σε σχάρα για λίγα λεπτά.
Στη συνέχεια τα τοποθετούμε επάνω σε αντικολλητικό χαρτί, και γαρνίρουμε με τη σάλτσα καραμέλας ζεστή. Αφήνουμε να κρυώσει η καραμέλα, και να σφίξει λίγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF