Υλικά:
180 γρμ. σπορέλαιο
650 γρμ. σιμιγδάλι χοντρό
1 κουτ. σ. κανέλα σκόνη
1/2 φλ. αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
Σιρόπι:
600 γρμ. ζάχαρη
900 γρμ. νερό
1/4 πορτοκαλιού μαζί με τη φλούδα του
1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι, και το ξύλο κανέλας, για ένα λεπτό από την ώρα που θα διαλυθεί η ζάχαρη.
Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρει ένα χρυσοκάστανο χρώμα. Προσθέτουμε τη σκόνη κανέλα, και το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
Ανακατεύουμε καλά, και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε λίγο λίγο, και προσεχτικά διότι πιτσιλάει, το ζεστό σιρόπι στο μίγμα σιμιγδάλι. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Τον αδειάζουμε σε μια φόρμα για κέικ, ή σε κάποιο άλλο σκεύος πού έχουμε, τον πατάμε να κάτσει, και τον αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Ξεφορμάρουμε, αναποδογυρίζοντας τον σε πιατέλα, και πασπαλίζουμε επάνω με λίγη κανέλα.
180 γρμ. σπορέλαιο
650 γρμ. σιμιγδάλι χοντρό
1 κουτ. σ. κανέλα σκόνη
1/2 φλ. αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
Σιρόπι:
600 γρμ. ζάχαρη
900 γρμ. νερό
1/4 πορτοκαλιού μαζί με τη φλούδα του
1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι, και το ξύλο κανέλας, για ένα λεπτό από την ώρα που θα διαλυθεί η ζάχαρη.
Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρει ένα χρυσοκάστανο χρώμα. Προσθέτουμε τη σκόνη κανέλα, και το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
Ανακατεύουμε καλά, και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε λίγο λίγο, και προσεχτικά διότι πιτσιλάει, το ζεστό σιρόπι στο μίγμα σιμιγδάλι. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Τον αδειάζουμε σε μια φόρμα για κέικ, ή σε κάποιο άλλο σκεύος πού έχουμε, τον πατάμε να κάτσει, και τον αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Ξεφορμάρουμε, αναποδογυρίζοντας τον σε πιατέλα, και πασπαλίζουμε επάνω με λίγη κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.