Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Υλικά:
180 γρμ.  σπορέλαιο
650 γρμ. σιμιγδάλι χοντρό
1 κουτ. σ. κανέλα σκόνη
1/2 φλ. αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα

Σιρόπι:
600 γρμ. ζάχαρη
900 γρμ. νερό
1/4 πορτοκαλιού μαζί με τη φλούδα του
1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι, και το ξύλο κανέλας, για ένα λεπτό από την ώρα που θα διαλυθεί η ζάχαρη.
Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρει ένα χρυσοκάστανο χρώμα. Προσθέτουμε τη σκόνη κανέλα, και το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
Ανακατεύουμε καλά, και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε λίγο λίγο, και προσεχτικά διότι πιτσιλάει, το ζεστό σιρόπι στο μίγμα σιμιγδάλι. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Τον αδειάζουμε σε μια φόρμα για κέικ, ή σε κάποιο άλλο σκεύος πού έχουμε, τον πατάμε να κάτσει, και τον αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Ξεφορμάρουμε, αναποδογυρίζοντας τον σε πιατέλα, και πασπαλίζουμε επάνω με λίγη κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF