Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Τσουρέκι

Υλικά:
1 κιλό αλεύρι (για τσουρέκι)
200 γρμ. γάλα
200 γρμ. βούτυρο λιωμένο
300 γρμ. ζάχαρη
5 αβγά
50 γρμ. νωπή μαγιά
1 κουτ. γλ. αλάτι
1/2 κουτ. γλ. κακουλέ
1 κουτ. γλ. κοφτό μαχλέπι τριμμένο
1 κουτ. γλ. κοφτό μαστίχα κοπανισμένη
ξύσμα ενός μεγάλου πορτοκαλιού
50 γρμ. αμύγδαλα φιλέ

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το γάλα, (χλιαρό) και διαλύουμε μέσα τη μαγιά. Το αφήνουμε 15 λεπτά να φουσκώσει,
θα σχηματίσει αφρό. Στο μίξερ με τον αναδευτήρα χτυπάμε τη ζάχαρη, τα αβγά, το αλάτι, το μαχλέπι, το κακουλέ, και την μαστίχα. Προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε για λίγο, και προσθέτουμε το ξύσμα και τη μαγιά. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, και αναδεύουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή και αφράτη ζύμη. Την βάζουμε σε ένα μπολ, την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει και να διπλασιαστεί. Παίρνουμε την ζύμη και την κόβουμε σε 3 κομμάτια, και τα πλάθουμε σε 3 μπαστούνια. Φτιάχνουμε με τα μπαστούνια 
μία πλεξούδα, και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, και να διπλασιαστεί. Χτυπάμε ένα κρόκο αβγού με ελάχιστο γάλα, αλείφουμε το τσουρέκι μας, και το πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα φιλέ. Αν θέλουμε βάζουμε και ένα κόκκινο αβγό στη μέση.  Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° για 40' περίπου.

Σημείωση:
Μπορείτε να φτιάξετε το τσουρέκι σας σε ότι σχήμα θέλετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF