Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Μελαχρινό

Υλικά:
½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρμ. παρθένο ελαιόλαδο
220 γρμ. χυμό πορτοκάλι
150 γρμ. ζάχαρη
200 γρμ. πετιμέζι
1 κουτ. γ. σόδα
2 κουτ. γ. μπέκιν πάουντερ
1 ½  κουτ. σ. ανακατεμένα κανελλογαρίφαλα σκόνη

Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο μας στους 180 C.
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ. Χτυπήστε καλά στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη. Ρίξτε στο χυμό την σόδα και ανακατέψτε την ρίχνοντάς το μέσα στο μείγμα με το λάδι. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατέψτε λίγο, και τέλος ρίξτεε το αλεύρι. Ανακατέψτε καλά τα υλικά σε μέτρια ταχύτητα.
Λαδώστε και αλευρώστε ένα ταψί, ρίξτε το μείγμα, και ψήστε το στους 180 C. για 40 λεπτά περίπου. Κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα, ή με μαχαιράκι για να δούμε αν ψήθηκε. Το αφήνετε να κρυώσει καλά, και το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια.
Πασπαλίζετε αν θέλετε με λίγη ζάχαρη άχνη, ή με τριμμένο καρύδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF