Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Παντεσπάνι. (βασική συνταγή)

Υλικά για στρογγυλό τσέρκι 24 εκ.:
130 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρμ. κακάο
5 αυγά
130 γρμ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κουτ. γλ. χυμό λεμόνι
1/2 κουτ. γλ. πέκιν πάουντερ
50 γρμ. βούτυρο
άρωμα βανίλιας, ή προτίμησής μας

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, και το πέκιν πάουντερ δύο φορές. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη , το βούτυρο, το αλάτι, και το άρωμα στο μίξερ να αφρατέψουν, μέχρι να ασπρίσουν, ρίχνουμε και το λεμόνι. Ρίχνουμε μέσα λίγο-λίγο το μείγμα κακάο και αλεύρι, και ανακατεύουμε ελαφρώς με μία μαρίζ. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι στρογγυλό ή τετράγωνο, ανάλογα πως το θέλουμε, ή σε παραλληλόγραμμη φόρμα 25Χ30 εκ. περίπου, αφού στρώσουμε ένα χαρτί ψησίματος, και ψήνουμε στο φούρνο για 30 - 40 λεπτά. Ανάλογα τον φούρνο, και το δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Το κόβουμε σε φέτες 1 εκ. περίπου. Φτιάχνει δύο φέτες.

Tips:
Προτιμότερο να το φτιάξουμε μία ημέρα νωρίτερα ώστε να μπορούμε να το κόψουμε πιο εύκολα.
Αν το θέλουμε σκέτο χωρίς κακάο, προσθέτουμε 30 γρμ. αλεύρι στη θέση του κακάο.
Το πάχος του μείγματος πρέπει να είναι 1 εκατοστό περίπου μέσα στην φόρμα άψητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF