Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Bars Σοκολάτας

Μία υπέροχη ξένη συνταγή μεταφρασμένη από μένα αποκλειστικά για αυτό το site.
Υλικά:

Για την βάση:
180 γρμ. ανάλατο βούτυρο
110 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική

60 γρμ. σκόνη κακάο
1 μεγάλο αυγό , χτυπημένο
400 γρμ. αλμυρά μπισκότα crackers (τριμμένα καλά στο μπλέντερ)
60 γρμ. ψιλοκομμένα φιστίκια αλμυρά

Για τη γέμιση:
100 γρμ. ζελέ  σταφύλι
120 γρμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρμ. φυστικοβούτυρο
100 γρμ. ζάχαρη άχνη

Για το γλάσο:
200 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα τεμαχισμένη
50 γρμ. βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση:

Για τη βάση:  
Λιώστε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, το ανακατεύετε με τη ζάχαρη και το κακάο. Χτυπήστε το αυγό, και ρίξτε το στο μίγμα βουτύρου ανακατεύοντας συνεχώς, και σιγοβράστε το για 2-3 λεπτά. Κατεβάστε το από τη φωτιά. Ανακατέψτε τα μπισκότα με τα φιστίκια, και ρίξτε το μίγμα βουτύρου, ανακατέψτε καλά να ενωθούν τα υλικά. Στρώστε το μίγμα μπισκότου σε ένα τετράγωνο ταψάκι, 28Χ28 περίπου, καλυμμένο παντού με αλουμινόχαρτο, και πιέστε το πολύ καλά.

Για τη γέμιση:
Φτιάξτε το ζελέ, και αφήστε το να κρυώσει πολύ καλά στο ψυγείο. (όχι να σφίξει, να είναι ακόμα λίγο ρευστό) Απλώστε το ζελέ πάνω από το μπισκότο, και βάλτε το στην κατάψυξη για λίγα λεπτά να σφίξει. Χτυπήστε τα 120 γρμ. βούτυρο, το φυστικοβούτυρο και τη ζάχαρη άχνη, με ένα μίξερ να γίνουν μία κρέμα. Απλώστε την κρέμα πάνω από το στρώμα ζελέ. Ξαναβάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσετε το γλάσο.

Για το γλάσο:
Λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Κατεβάστε από τη φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο. Όταν κρυώσει, αλλά να εξακολουθεί να είναι ρευστό, απλώστε το γλάσο γρήγορα πάνω στο γλυκό. Το βάζετε στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά.

Βγάλτε το γλυκό από το ταψί, και κόψτε το σε κομμάτια. Σερβίρετε κρύο και παραμένει στο ψυγείο ώσπου να καταναλωθεί.

Συμβουλή:
Αν δεν βρείτε ζελέ σταφύλι, μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας, είτε από φρέσκο χυμό σταφυλιών, είτε από χυμό κονσέρβας, η χυμό φραγκοστάφυλου. Βάλτε 1 1/2 φύλλα ζελατίνα (2 έως 2,5 γρμ.) σε κρύο νερό να μαλακώσουν για λίγα λεπτά. Ζεστάνετε λίγο χυμό, στύψτε με το χέρι καλά την ζελατίνα, και ρίξτε την στο ζεστό χυμό να λιώσει καλά, και αναμίξατε με τον υπόλοιπο χυμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF