Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Καραμέλα γάλακτος

Καραμέλα γάλακτος με ζαχαρούχο γάλα. Για μπανόφι κ.λ.π.
Μυστικό, βάλτε την σε κρέπες, και... απολαύστε την!!!


Υπάρχουν πολλοί τρόποι να φτιάξει κανείς με ζαχαρούχο γάλα καραμέλα. Ο πιο ασφαλής και γρήγορος, είναι ο τρόπος του ζαχαροπλάστη David Lebovitz. (Γίνετε υπέροχη!!)

Εκτέλεση:
Σε ένα στρογγυλό πυρέξ (περ. 30 εκ. διάμετρος) ή άλλο σκεύος για φούρνο αδειάστε 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα. Τοποθετήστε το μέσα σε ένα μεγαλύτερο σκεύος γεμάτο με βραστό νερό, έτσι ώστε το νερό να φτάνει στο μέσο περίπου του πυρέξ και καλύψτε το πυρέξ πολύ καλά με αλουμινόχαρτο. Τοποθετήστε το σε φούρνο προθερμασμένο στους 220o C και “ψήστε” για περίπου 1,5 - 2 ώρες ή μέχρι να πάρετε καραμέλα μεσαίου χρώματος, και σφιχτή. Τσεκάρετε κατά καιρούς πως το νερό δεν έχει στεγνώσει. Μόλις βγει ανακατέψτε τη καλά με το σύρμα να γίνει λεία και φυλάξτε τη σε καθαρά βάζα στο ψυγείο. Διατηρείται για πολύ καιρό, απλά θέλει λίγο ζέσταμα σε μπεν-μαρί πριν τη χρήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF