Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Κρουασάν βουτύρου

Κρουασάν βουτύρου, με γέμιση κρέμας αμυγδάλου.

Υλικά:

Για τη ζύμη κρουασάν:
15 γρμ. ξερή μαγιά
250 γρμ. χλιαρό γάλα
500 γρμ. αλεύρι δυνατό
70 γρμ. ζάχαρη
1/4 κουτ. γ. αλάτι
250 γρμ. βούτυρο μαργαρίνη
1 κρόκο αυγού ανακατεμένο με 1 κουτ .γ. ζάχαρη για το άλειμμα

Για την κρέμα:
400 γρμ. βούτυρο αγελαδινό
50 γρμ. αμυγδαλόσκονη
20 γρμ. κορν φλάουρ
70 γρμ. ζάχαρη
1 κρόκο φρέσκου βιολογικού αβγού
20 ml ρούμι

Εκτέλεση:

Για την κρέμα:
Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει καλά και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε τον κρόκο αυγού και αφού απορροφηθεί ρίχνουμε λίγο λίγο το ρούμι. Τέλος ρίχνουμε το κορν φλάουρ και την αμυγδαλόσκονη.

Για τη ζύμη:
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα με τη μαγιά και 60 γρμ. από το αλεύρι. Ανακατεύουμε να γίνουν χυλός και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 5' να διογκωθεί το μείγμα. Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη με τη ζάχαρη και το αλάτι. Κάνουμε μια γούβα στη μέση και ρίχνουμε το μείγμα μαγιάς γάλακτος. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε να γίνει ένα ζυμάρι. Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40' να διογκωθεί.
Έπειτα βάζουμε τη ζύμη σε ένα αλευρωμένο πάγκο ή τραπέζι και την ανοίγουμε λίγο με έναν πλάστη σε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο. Σκορπίζουμε πάνω κομματάκια από το βούτυρο, περίπου το 1/3 του βουτύρου, και διπλώνουμε στα τρία. Ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη, σκορπίζουμε κι άλλα κομματάκια και ξαναδιπλώνουμε στα τρία. Ανοίγουμε πάλι φύλλο, σκορπίζουμε και τα τελευταία κομματάκια, ξαναδιπλώνουμε και ξανανοίγουμε φύλλο. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο καλά στη ζύμη. Διπλώνουμε πάλι και καλύπτουμε με μεμβράνη. Αν θέλουμε τη βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένη και την επομένη μέρα τη χρησιμοποιούμε.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε και διπλώνουμε τη ζύμη σε φύλλο 3 φορές. Στο τέλος την ανοίγουμε σε 1 φύλλο 3 χιλ. και κόβουμε οριζόντιες λωρίδες. Τις κόβουμε σε φαρδιά σχετικά μεγάλα τρίγωνα. Τυλίγουμε κάθε τρίγωνο από τη βάση προς την κορυφή τραβώντας ελαφρά τη μύτη, μια και είναι ελαστικό και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Εκεί τα κάνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου. Τα αφήνουμε 30 λεπτά σε ζεστό περιβάλλον, (όχι σε φούρνο) να φουσκώσουν.
Ανακατεύουμε τον κρόκο με τη ζάχαρη και αλείφουμε τα κρουασάν με πολύ προσοχή να μην τραυματίσουμε την ζύμη. Ρίχνουμε λίγο αμύγδαλο φιλέ και τα φουρνίζουμε. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά. Τα ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς. Τα κόβουμε στα 2 μέχρι τέλος, γεμίζουμε με κρέμα και καπακώνουμε. Ξαναφουρνίζουμε για 3' ακόμα. Ξεφουρνίζουμε και τα τρώμε χλιαρά ή και κρύα γαρνίροντας με λίγο σιρόπι σοκολάτας.

Σημείωση:
Μπορείτε να τα φάτε και σκέτα ζεστά χωρίς γέμιση, ή και με κάποια άλλη γέμιση. Μπορείτε να κάνετε πολλές παραλαγές στα κρουασάν, με γέμιση σοκολάτας, πραλίνας φουντουκιού, μαρμελάδας, κ.λ.π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF