Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Μπισκοτένιες κούπες

Υπέροχες μοναδικές μπισκοτένιες κούπες, με ποικιλία γεύσεων. Φτιάξτε τις δικές σας γεύσεις, και γεμίστε τις με ότι θέλετε. Φτιάξτε υπέροχα ταρτάκια φρούτων, κ.λ.π. Εγώ σας δίνω δυο βασικές συνταγές, και εσείς διαμορφώστε τις όπως θέλετε με την δικιά σας φαντασία και γνώση.  Φανταστικές για πάρτι, και για κέρασμα σε γιορτές. Η συνταγή είναι μεταφρασμένη από εμένα, αποκλειστικά για το SintagesPanos.

Υλικά:

Συνταγή 1η
Κούπες κανέλας :
170 γρμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
220 γρμ. μαύρη υγρή ζάχαρη
1 αυγό
2 κουτ. σ. πετιμέζη
250 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. γλ. σκόνη τζίντζερ
1 κουτ. γλ. Κανέλα
1/8 κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο
1 πρέζα γαρίφαλο τριμένο
1 κουτ. γλ. σόδα
2 κουτ. γλ. κορν φλάουρ
Συνταγή 2η
Κούπες σοκολάτας:
170 γρμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
220 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 αυγό
1 κουτ. γλ. σιρόπι βανίλιας
160 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρμ. κακάο
1 κουτ. γλ. σόδα
2 κουτ. γλ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση:

1. Βουτυρώνουμε μια φόρμα με θήκες για cupcakes, και προθερμένουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5-7 λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
3. Προσθέτουμε το αυγό, το πετιμέζι, το σιρόπι βανίλιας, και κτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
4. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με όλα τα στερεά υλικά, και τα προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου. Ανακατεύουμε με το μίξερ να ομογενοποιηθούν, και να γίνει μια λεία ζύμη.
(Την ίδια διαδικασία κάνουμε και στις κούπες σοκολάτας, ή με ότι άλλο τις φτιάξουμε. Πρώτα βούτυρο ζάχαρη, μετά όλα τα υγρά, και μετά όλα τα στερεά).
5. Τυλίγουμε την ζύμη σε μεμβράνη, και την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 30 λεπτά περίπου.
6. Φτιάχνουμε μπαλάκια με περίπου 2 κουταλιές της σούπας ζύμης, και την βάζουμε στις θήκες της φόρμας για cupcake. Πιέζουμε στον πυθμένα να απλώσει η ζύμη, και να ανέβει περίπου στο μισό στις πλευρές της κάθε θήκης, σχηματίζοντας μια κούπα.
7. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
8. Αφαιρούμε από το φούρνο, και αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί, πιέζουμε ελαφρά με ένα μικρό ποτηράκι, ή κάποιο άλλο μικρό σκεύος που να χωράει μέσα στις κούπες μπισκότου, στον πυθμένα τους για να κάτσει το μπισκότο που έχει φουσκώσει. Κατόπιν, μετά τα 10 λεπτά τις αφαιρούμε προσεχτικά από τις θήκες, και τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά πάνω σε μια σχάρα.
Γεμίζουμε με ότι κρέμα ζαχαροπλαστικής θέλουμε, με κρέμα cheesecake, κρέμα βουτύρου, κρέμα φιστικοβούτυρου, σοκολάτας, φράουλας, με ότι φανταστούμε, και γαρνίρουμε με σαντιγί, φράουλες, διάφορα φρούτα, σιρόπια, κ.λ.π. Θα βρείτε διάφορες συνταγές για κρέμες στο site μου.
Μπορούμε να κάνουμε ποικιλία γεύσης μπισκότου, όπως βανίλιας, καρύδας, κανέλας, βουτύρου, σοκολάτας, αμυγδάλου, φουντουκιού κ.λ.π. και να φτιάξουμε μια ποικιλία με διαφορετικές κούπες, και με διαφορετικές γεμίσεις.
Απλά αν προσθέσετε υγρά, αυξήστε λίγο το αλεύρι, αν προσθέσετε στερεά, όπως κακάο, αμυγδαλόσκονη, καρύδα τριμμένη, κ.λ.π. μειώστε το αλεύρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF