Για τα μπισκότα
200 γρ. ζάχαρη
220 γρ. αμύγδαλα
250 γρ αλεύρι Αλλατίνη γ.ό.χ.
200 γρ. βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
100 γρ. λευκή κουβερτούρα Nestle dessert
100 γρ. βούτυρο
50 γρ. μαρμελάδα φράουλα
Για τη διακόσμηση
80 γρ. λευκή κουβερτούρα Nestle dessert
4 κ.σ. μικρά καραμελάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα μπισκότα
Στο multi θρυμματίζουμε τα αμύγδαλα μαζί με τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι, το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Τυλίγουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Στη συνέχεια, πλάθουμε μικρά μπαλάκια, και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα πιέζουμε ελαφρώς και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς, για 20-25'.
Για τη γέμιση
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και τη λευκή σοκολάτα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει η σοκολάτα, ρίχνουμε και τη μαρμελάδα, και ομογενοποιούμε. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα.
Γεμίζουμε τα μπισκότα με την κρέμα λευκής σοκολάτας και φράουλας.
Ρίχνουμε από πάνω λιωμένη λευκή κουβερτούρα, και πασπαλίζουμε με καραμελάκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.