Σουφλέ σοκολάτας, με 100% επιτυχία. Υπέροχη γεύση, και στο κέντρο ρέει καυτή σοκολάτα. Η συνταγή είναι Γαλλική, και έχει μεταφραστεί από μένα, αποκλειστικά για το SintagesPanos.
Υλικά για 8 ατομικά σουφλέ:300 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα τεμαχισμένη
150 γρμ. βούτυρο
150 γρμ. ζάχαρη άχνη
75 γρμ. αλεύρι
4 αυγά ολόκληρα
2 κρόκους αυγών
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μια κατσαρόλα, και την λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα χειρός να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη, και το αλάτι, και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, και κατόπιν τους δυο κρόκους.
- Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι κοσκινισμένο, και διπλώνουμε απαλά με μια μαρίζ.
- Βουτυρώνουμε και κακαόνουμε καλά 8 φορμάκια για σουφλέ, και διαμοιράζουμε το μίγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C. για 8 λεπτά.
- Αφήνουμε να ξεκουραστούν για ένα λεπτό, και αναποδογυρίζουμε το φορμάκι σε ένα πιατάκι.
- Συνοδεύουμε με μιια μπάλα παγωτό βανίλια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.