Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Butter tart

Μια καταπληκτική Καναδέζικη συνταγή από τον Χρήστο Βασιλείου, στην εκπομπή του Mega με τον Άκη Πετρετζίκη, "Καν' το όπως ο Άκης"

ΥΛΙΚΑ:

Για τη ζύμη:
260 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
70 γρ. βούτυρο
30 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
¼ κ.γ αλάτι
1 κ.γ. ξύδι
1 κρόκο αυγού
3 κ.σ. ανθρακούχο νερό

Για τη γέμιση:
150 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
2 κ.σ. γλυκόζη
1 αυγό
50 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας
2 κ.σ. Βαλσαμικό Ξίδι Kalamata Papadimitriou
1 πρέζα αλάτι
Λίγες σταφίδες ξανθές
Λίγα καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την τάρτα:
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο, το αυγό, τη ζάχαρη, το ξύδι και χτυπάμε. Προσθέτουμε το ανθρακούχο νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια, ζυμώνουμε με τα χέρια μας και, μόλις δέσει η ζύμη, την καλύπτουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και με ένα στρογγυλό κουπάτ κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Τοποθετούμε το κάθε κομμάτι σε θήκες για μάφιν και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Για τη γέμιση:
Σε μπεν μαρί ομογενοποιούμε τη μαύρη ζάχαρη, το βούτυρο, το αυγό, το σιρόπι βανίλιας, τη γλυκόζη, το αλάτι και το βαλσαμικό ξύδι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια, βγάζουμε τα ταρτάκια από το ψυγείο, σε κάποια βάζουμε καρύδια και σε κάποια σταφίδες και τα καλύπτουμε με τη γέμιση. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10-12'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF