Μια καταπληκτική Καναδέζικη συνταγή από τον Χρήστο Βασιλείου, στην εκπομπή του Mega με τον Άκη Πετρετζίκη, "Καν' το όπως ο Άκης"
ΥΛΙΚΑ:
Για τη ζύμη:
260 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
70 γρ. βούτυρο
30 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
¼ κ.γ αλάτι
1 κ.γ. ξύδι
1 κρόκο αυγού
3 κ.σ. ανθρακούχο νερό
Για τη γέμιση:
150 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
2 κ.σ. γλυκόζη
1 αυγό
50 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας
2 κ.σ. Βαλσαμικό Ξίδι Kalamata Papadimitriou
1 πρέζα αλάτι
Λίγες σταφίδες ξανθές
Λίγα καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την τάρτα:
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο, το αυγό, τη ζάχαρη, το ξύδι και χτυπάμε. Προσθέτουμε το ανθρακούχο νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια, ζυμώνουμε με τα χέρια μας και, μόλις δέσει η ζύμη, την καλύπτουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και με ένα στρογγυλό κουπάτ κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Τοποθετούμε το κάθε κομμάτι σε θήκες για μάφιν και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Για τη γέμιση:
Σε μπεν μαρί ομογενοποιούμε τη μαύρη ζάχαρη, το βούτυρο, το αυγό, το σιρόπι βανίλιας, τη γλυκόζη, το αλάτι και το βαλσαμικό ξύδι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια, βγάζουμε τα ταρτάκια από το ψυγείο, σε κάποια βάζουμε καρύδια και σε κάποια σταφίδες και τα καλύπτουμε με τη γέμιση. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10-12'.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.