Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Τρούφες σοκολάτας με ρευστή πραλίνα

Τρούφες σοκολάτας με ρευστή πραλίνα. Μια συνταγή με τον Δημήτρη Δράκο, από την εκπομπή του Mega με τον Άκη Πετρετζίκη, "Καν' το όπως ο Άκης"
ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι
150 γρ. αλεύρι
150 γρ. ζάχαρη
6 αυγά
40 γρ. κακάο

Για την γκανάζ
150 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. σοκολάτα

Για την πραλίνα
300 γρ. φουντούκια
150 γρ. ζάχαρη

Για τη συναρμολόγηση
60 γρ. μπράντι
20 γρ. κακάο
Τρούφα για την επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το παντεσπάνι
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε. Μόλις αφρατέψει το μείγμα, ρίχνουμε το αλεύρι και το κακάο, τα οποία προηγουμένως έχουμε κοσκινίσει και με μια μαρίζ ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Ψήνουμε το παντεσπάνι σε ταψί με λαδόκολλα, στους 170 βαθμούς για 20'.

Για την πραλίνα
Σε ένα τηγάνι που καίει καλά λιώνουμε λίγη-λίγη την ζάχαρη, στη συνέχεια ρίχνουμε εκτός φωτιάς τα φουντούκια, τα οποία προηγουμένως έχουμε ζεστάνει στο φούρνο μικροκυμάτων, και ανακατεύουμε καλά. Μετά, τα ρίχνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Μόλις κρυώσουν, τα θρυμματίζουμε στο multi μέχρι να ρευστοποιηθούν. Στη συνέχεια, μοιράζουμε την πραλίνα σε μια παγοθήκη και βάζουμε στην κατάψυξη.

Για την γκανάζ
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια την ενσωματώνουμε με τη σοκολάτα.

Για τη συναρμολόγηση
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το παντεσπάνι και το χτυπάμε με το φτερό μέχρι να θρυμματιστεί. Προσθέτουμε το μπράντι, την γκανάζ και ενσωματώνουμε. Ρίχνουμε και το κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ζυμώνουμε το μείγμα με τα χέρια μας και μετά παίρνουμε μια μικρή ποσότητα, την ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα, βάζουμε στο κέντρο την παγωμένη πραλίνα, δημιουργούμε ένα μικρό μπαλάκι και καλύπτουμε με τρούφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF